Hot topics

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Testirali smo FOREO LUNA fofo uređaj za čišćenje lica – ovo su naši utisci!

Leto u gradu? Ovako možeš da provedeš svoj savršeni dan!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Sve što ti je potrebno za savršenu, opuštajuću kupku

1/2

Postoji bezbroj različitih masaža sa drugačijom namenom. Bilo da želite da opustite mišiće, oslobodite se tenzije i napetosti ili jednostavno da pružite sebi užitak. Ako volite malo drugačije vrste masaža, koje su na dobar način pomalo bolne i dubinske, onda ćete sigurno želeti da isprobate i ovu pod nazivom ayurvedska masaža. Bazirana je na tipu holističke medicine koja je ustanovljena pre 3000 godina u Indiji, što znači da sigurno ima ozbiljno dobre efekte po vaše telo, čim postoji i praktikuje se toliko dugo!

Šta predstavlja Ayurvedska masaža?

Zapravo, ova masaža predstavlja masažu uljima, praktikujuči pokrete koji služe za oslobađanje tenzije u mišićima, limfnu drenažu. Osim toga, pruža neophodnu hidrataciju koži od glave do pete, hraneći je. Ova masaža se potpuno fokusira na vašu kožu, mnogo više nego na “sređivanje” mišića, a sama ulja su tu da vam poboljšaju cirkulaciju. Čak, ova masaža uljima se obavlja i na licu. Kompletan ugođaj! Cilj je relaksacija, kao i kod drugih masaža, a posmatra se kao dubinska nega unutrašnjosti žene. Preporučeno je da ayurvedsku masažu praktikujete jednom nedeljno, ali možete čak i svakog dana. 

Šta je razlikuje od drugih masaža?

Esencijalna ulja koja se koriste imaju za cilj da se fokusiraju na specifične energetske tačke u telu. Upravo je to ono što ovu masažu razlikuje od drugih – pokretima ruku, uz razmazivanje i rad sa uljima po vašem telu, vrši se manipuliacija vašim tzv. energetskim poljima. Na taj način, ova masaža vas oslobađa emocionalnog tereta.

View this post on Instagram

easy breezy

A post shared by Xenia Adonts (@xeniaadonts) on

Ovakav tip masaže obraća pažnju na kombinaciju elemenata koji se nalaze u svima nama – vazduh, vatra, voda, zemlja. Potrebno je da ovi elementi budu u savršenom skladu, a to kod mnogih žena nije tako. Zato se ova masaža koristi da pomogne u tome da se svi ovi elementi izjednače i samim tim blagotvorno utiču na to kako se osećamo.

Editors choice