Postoji bezbroj različitih masaža sa drugačijom namenom. Bilo da želite da opustite mišiće, oslobodite se tenzije i napetosti ili jednostavno da pružite sebi užitak. Ako volite malo drugačije vrste masaža, koje su na dobar način pomalo bolne i dubinske, onda ćete sigurno želeti da isprobate i ovu pod nazivom ayurvedska masaža. Bazirana je na tipu holističke medicine koja je ustanovljena pre 3000 godina u Indiji, što znači da sigurno ima ozbiljno dobre efekte po vaše telo, čim postoji i praktikuje se toliko dugo!

Šta predstavlja Ayurvedska masaža?

Zapravo, ova masaža predstavlja masažu uljima, praktikujuči pokrete koji služe za oslobađanje tenzije u mišićima, limfnu drenažu. Osim toga, pruža neophodnu hidrataciju koži od glave do pete, hraneći je. Ova masaža se potpuno fokusira na vašu kožu, mnogo više nego na “sređivanje” mišića, a sama ulja su tu da vam poboljšaju cirkulaciju. Čak, ova masaža uljima se obavlja i na licu. Kompletan ugođaj! Cilj je relaksacija, kao i kod drugih masaža, a posmatra se kao dubinska nega unutrašnjosti žene. Preporučeno je da ayurvedsku masažu praktikujete jednom nedeljno, ali možete čak i svakog dana. 

Šta je razlikuje od drugih masaža?

Esencijalna ulja koja se koriste imaju za cilj da se fokusiraju na specifične energetske tačke u telu. Upravo je to ono što ovu masažu razlikuje od drugih – pokretima ruku, uz razmazivanje i rad sa uljima po vašem telu, vrši se manipuliacija vašim tzv. energetskim poljima. Na taj način, ova masaža vas oslobađa emocionalnog tereta.

Ovakav tip masaže obraća pažnju na kombinaciju elemenata koji se nalaze u svima nama – vazduh, vatra, voda, zemlja. Potrebno je da ovi elementi budu u savršenom skladu, a to kod mnogih žena nije tako. Zato se ova masaža koristi da pomogne u tome da se svi ovi elementi izjednače i samim tim blagotvorno utiču na to kako se osećamo.

Comments