Sunčani dani su pred nama, a mi već želimo da pokažemo da smo okupani suncem i da nam kosa izgleda kao da je prirodno posvetlela. Da se razumemo, svi mi uglavnom najbolje i najsvežije izgledamo leti, kada nam je kosa prošarana svetlijim pramenovima i kada nam je koža tamnija i topla – pa zato dok leto ne dođe,  predstavljamo vam kako da ga “fejkujete” kroz izgled svoje kose. Idealan način da učnite da vam kosa deluje kao da u sebi nosi zrake prvog prolećnog sunca je balayage tretman, koji je ponovo IN i koji ćete videti na mnogim poznatim ličnostima današnjice. Jednostavno, balayage uglavnom svima dobro stoji, daje vizuelni utisak volumena i zahvalan je u situacijama u kojima vam kosa raste, i zato nije ni čudo što ne gubi na popularnosti. U nastavku vam otkrivamo šta je tačno balayage tretman, zašto je u trendu i predstavljamo vam nekoliko balayage frizura koje vam mogu poslužiti kao savršena inspiracija za sledeći odlazak kod fizera!

Šta je tačno balayage?

Balayage je tehnika izvlačenja pramenova, odnosno šatiranja kose. Ideja ove tenike je da kreira suptilnije prelaze između svetlih i tamnih pramenova koji će se stapati bez jasne linije prelaza i samim tim delovati prirodnije. Uz to što će delovati prirodno i nežno, ovaj tip pramenova je lakše održavati i izgledaće dobro čak i kada vam kosa bude porasla ili kada vam se boja možda bude blago isprala. Prednost balayage tretmana je i to što je primenljiv i na svetloj i na tamnoj kosi.

Koliko često bi trebalo da obnavljamo balayage?

Najveća prednost ovog tretmana je što je veoma lak za održavanje! Mogu proći meseci i meseci od vašeg prethodnog tretmana, a da vam kosa izgleda savršeno uredno, dok odluka kada ćete osvežiti svoj balayage zavisi isključivo od vaših estetskih preferencija. Ono što svakako možete učiniti u periodu kada ne odlazite kod frizera je da uradite preliv na svakih mesec, do mesec i po dana – kako biste održali sjaj kose i dobar ton boje. Ali, čak ni ovo nije obavezan korak! Dakle, ukoliko vam ne smeta da vam kosa raste u postaje tamnija i prirodnija vremenom, ne morate žuriti na novi tretman,  a ako želite da od samog korena bude svetlija i sa prelazima, obiđite frizera na svakih nekoliko nedelja ili mesec dana, u odnosu na to koliko brzo vam kosa raste i koliko vam je samim tim vidljiv izrastak.

Comments