Upoznali ste nekog novog, izašli na prvi dejt nakon kratkog upoznavanja i učinilo vam se da sve ide baš kako treba. Međutim, veoma brzo počinjete da osećate da nešto nije u redu, iako ne možete tačno da procenite šta. On je pažljiv, brižan, govori vam da vas voli, stalno je dostupan, stalno je uz vas, u sekundi odgovara na svaku poruku, voli ste što vi volite… ali, vaša intuicija vam govori da to nije to. A vi se onda brinete da je problem u vama, jer kako to da sve dobijate, a niste zadovoljni?

Ako tačno razumete o čemu govorimo, ovaj tekst je definitivno za vas. I ne brinite, nije u vama problem. Osoba sa kojom započinjete vezu vas “bombarduje ljubavlju”, što je novi termin koji opisuje osobu koja je previše i neosnovano intenzivna, i koja svojim ponašanjem zapravo čini da se vi osećate loše i kao da joj nešto dugujete. U nastavku vam otkrivamo pet crvenih zastavica koje vam govore da ste sa partnerom koji se služi love bombingom, i zašto ovaj tip ponašanja zapravo uopšte nije ljubav.

On ima preterane izjave ljubavi od prvog dana 

Gotovo da ste se tek upoznali, takoreći gotovo da se uopšte ne poznajete, a on vas već voli i već ste žena njegovog života. Bez imalo znanja o vama, on je odlučio da u vas isprojektuje ženu svojih snova i počeo je sa izjavama ljubavi, koju vi još uvek ne osećate – što je sasvim normalno. Kako vas neko ko još uvek ne poznaje vaše vrline, ali i vaše mane i sve one dobre i loše strane može već voleti? Jednostavno, ne može. Jer njegova slika ljubavi uopšte nije stvarna i nije u pitanju realna ljubav koju bi vaše srce odmah prepoznalo.

Kopira vas u izgledu i svemu što radite i volite

Sve što vas zanima i njemu se dopada. Vaša omiljena hrana je i njegova omiljena hrana. Sluša istu muziku kao i vi. Čak, čini vam se, pomalo počinje da kopira i vaš stil. Kao da njegova individualnost ne postoji, a svaka odluka je na vama. Šta se vama radi, to radite. Gde se vama ide, idete. Ali, ovo nije iskren način da se sa nekim zbližite, niti sa osobom koja se ovako ponaša možete da “rastete”. Osoba koja se ovako ponaša očajnički traži svoju drugu polovinu, ne razumevajući da odnos ne čine dve polovine, već dvoje celovitih ljudi koji se vole i poštuju.

Comments