Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Masaža za lice pod nazivom Gua Sha je trenutno najpopularnija metoda ove vrste u beauty svetu. Težnja za zategnutim, oblikovanim i lepim licem je uvek prisutna kod svake od vas. Osim što masaža pod ovakvim nazivom odmah privlači pažnju, ona zaista pruža sjajne efekte na koži. Dakle, ne radi se samo o relaksaciji lica i opuštanja njenih mišića, kao što je to slučaj sa drugim masažama. Gua Sha masaža lica se radi uz pomoć alata (o kojima će više biti reči u nastavku) koji se koriste kako bi poboljšali izgled kože, zategnutost i konture, kao i čistiji izgled celokupnog lica. Što je još bolje, ovu masažu možete same praktikovati kod kuće!

Kako izgleda Gua Sha masaža lica?

Ova masaža kože lica zapravo uključuje tzv. struganje i povlačenje pokretima po licu koristeći pljosnati žad ili roze kvarc kamen. Ovi alati mogu biti različitih oblika, u zavisnosti od dela koji najviše želite da masirate. Pokretima se opuštaju zgrčeni mišići i podstiče tkivo kože da bude jače. Ova metoda ni najmanje nije gruba i ne stvara bilo kakav neprijatan osećaj na koži. Pokreti koji se rade kamenom su blagi. Dakle, nećete imati modrice ili crvenilo na licu kada odradite ovu masažu. I kao što sam rekla, možete kupiti Gua Sha alat za sve vrste masaža koje spadaju u ovu metodu i raditi je kod kuće. Čistiće kožu, opuštati je, ublažiti vidljivost bora, a koža će vidno biti zategnutija, dajući joj onaj prirodan, svež i mladolik izgled za kojim toliko žudimo!

View this post on Instagram

My journey with Gua Sha. I had my first introduction 4 years ago with a simple jade roller and fell in love. I fell in love not even knowing if I was doing it correctly because let’s be honest a pamphlet or a short video without proper education isn’t always credible. Fast forward to 2 years rolling away and I got my first rose quarts gua sha tool to only shatter on the floor before I had the chance to try it out. Glad it broke because I realized that no amount of videos or handbook would properly show me how to use the tool without actual training. So I put a pause on it until I received my esthetics license. On the last day of school I treated myself to my first gua sha facial from Danna Omari and wow, what a game changer. I instantly fell in love with its holistic approach and results. So in January I learned, through her, how to properly use the tool on myself and in April I’ll be certified to perform this on others. It’ll be a year in May from my first gua sha facial and I still see her to get the experience regardless that I know how to do it on myself. If you are interested and/or love this approach I encourage you to feel it out, get a gua sha facial and learn how to do it on yourself if you love it. It’s a simple method but has to be done correctly to benefit from it, for example, drinking water before and after, starting at the neck before going to the face, knowing any contraindications etc. All these small details lead to the results that this tool was meant to give. I’m truly obsessed 🤍👌🏼 #skinwithnatsavi #guasha

A post shared by Nathalie (@natsavi) on

Editors choice