Najnoviji skincare trend nije ni maska od 24k zlata niti serum od puževe sluzi, novi trend je ne koristiti apsolutno ništa. Skin fasting je za kratko vreme postao veoma popularan čak i među onima koji su bili zagovornici skincare rutine od 13 koraka, a sve što je potrebno je da jedan vremenski period u potpunosti ne stavljate baš ništa na svoje lice. Da li je možda vreme da se odreknemo svojih omiljenih proizvoda i upustimo se beauty post?

Težnja ka apstinenciji od korišćenja gomile proizvoda zvuči sasvim normalno u trenutku kada svi pričaju o novim sastojcima, formulama, kremama i serumima koji će vam promeniti život. Ovaj potez će vam izgledati i potpuno logično ako vas je izneverio neki od naširoko hvaljenih proizvoda. Eliminisanjem hidrirajućih krema i čistilica za lice koža će biti podstaknuta da ojača prirodnu zaštitu, koja s vremenom slabi jer postaje zavisna od sastojaka u beauty proizvodima. Ovaj proces pomoći će koži da se obnovi iznutra i pročisti.

Ovaj proces možete praktikovati na dva načina – potpunim odricanjem od svih skincare proizvoda na duži period ili redukcijom rutine na period od nekoliko dana. U Japanu su sprovedena i istraživanja koja su utvrdila da je skin fasting odlična praksa za regeneraciju i pročišćavanje kože – ali samo na kraći period. Osim što ćete dati vašoj koži oduška, postaćete svesni problema koji se skrivaju ispod slojeva i slojeva krema i saznaćete na šta zapravo treba da obratite pažnju. Oni koji su isprobali ovaj proces prijavili su da su nakon samo dva ili tri dana postali svesni da im je koža dehidrirana ili da im se bubuljice pojavljuju nakon konzumacije mlečnih proizvoda, što je veoma bitna informacija za sve koji vode računa o svom licu.

Comments