Testovi na Facebooku? Taj test još nisu uveli, a možda i jesu, ali nisam na njega naletela u naletu kliktanja po raznim testovima (kvizovima) tipa “koja ste filmska glumica, rok bend, po čemu ste izuzetni, koja je vaša ljubavna pesma, boja vaše aure, sa kojim poznatim dasom treba da se zabavljate, da li ste slatki ili seksi, koji ste lik iz crtaća, koji ste lik iz GOT-a…?“ Rezultati su obično vrlo zabavni, naročito kad su potpuno suprotni od vaših sklonosti i interesovanja, ili kad su vezani za profilnu sliku, ili kad vas, kojim slučajem, ubodu sto posto. U stvari, u svakom slučaju su zabavni.

Sramota me da nabrojim sve svoje treš zabave, ali priznaću češljanje i presvlačenje Barbika i pevanje uz sve moguće narodnjake do kasnih devedesetih – posle sam izgubila korak, to jest, pregazili su me, jbg, jedna narodna pevačica mi je bila krajnji treš domet.

U novom veku, internet nudi obilje bezazlene treš zabave, kad nemate vremena (a nemate) da se površno zabavljate u nekom realnijem obliku, možda sa nekim ljudima.

Šta je treš zabava? To su sve one gluposti za koje vam je potrebna dokolica, koja je u današnje vreme čist luksuz za radne ljude, koji jurcaju po ceo dan. Naravno, svaka zabava zahteva vreme koje nemate, ali treš zabava je lako primenjiva, dostupna i može se brzo obaviti – ne morate da gledate neki rijaliti po sat vremena, kad možete da kliknete na nekoliko kvizova, gifova, klipova sa mačkama i bebama, otvoriti neki pasijans i shvatiti da ste ipak potrošili ceo sat, na gluposti. Zašto niste taj sat uložili u čitanje neke knjige, odlazak na izložbu, papirmaše, makrame, pačvork, kukičanje, ili tako nešto korisno za intelekt, kreativno i praktično, čime oplemenjujete svoj duh i svoju okolinu?

Šta je vaša omiljena TREŠ zabava Šta je vaša omiljena TREŠ zabava?
Comments