Boho stil je u poslednje vreme vrlo popularan, ali mnogi ne shvataju šta sve ovaj termin podrazumeva.

“Boho” u stvari, potiče od reči “Boemi”, koja je nastala u Francuskoj i kojom su Parižani opisivali pisce i umetnike koji su živeli na boemski način – drugim rečima – nekonformistički, bezbrižno i jednostavno. Pravi boemi su bili nomadi – putovali su po celoj Evropi, upoznavajući se sa drugim kulturama i običajima.

Početkom XXI veka, devojke kojima je stalo do mode i trendova, počele su da troše velike sume novca na lepršave maxi suknje sa cvetnim motivima, naborima i resama, kako bi postigle boho stil koji odiše slobodom i lepršavošću. Ironično je međutim bilo upravo to što su ovaj “look” pravi boemi postizali upravo tako što nisu marili za modu niti su trošili novac na nju.

Suština boho stila se krije u ravnodušnosti prema svakodnevnom životu i problemima; karakteriše ga sloboda, dobro raspoloženje, suludo trošenje para, snovi o boljim prihodima, kako bi takav stil života mogao da traje.

Svet mode je te karakteristike interpretirao na svoj način, pa tako boho stil podrazumeva nošenje velikih šešira, resa na bluzama, jaknama, torbama i prslucima…

5c3e95d797ff4c7f94c4c4fdf39bbc33 Šta je zapravo BOHO STIL i kako da ga prilagodiš sebi? what is bohemian style Šta je zapravo BOHO STIL i kako da ga prilagodiš sebi? hippie chic Šta je zapravo BOHO STIL i kako da ga prilagodiš sebi?
Comments