Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

A šta kad si meteoropata koji uživa u oblačnosti i vremenskim nepogodama?

A šta kad si meteoropata koji uživa u oblačnosti i vremenskim nepogodama?

1/2

Svi se raduju suncu, normalno – upliv sunčeve svetlosti podiže raspoloženje, svi odmah živnu, naročito ako je danima pre toga bilo oblačno. Sunce nam greje i dušu i telo i većina ljudi voli leto i sučane dane, a ne voli kišno jesenje doba, zimsko sivilo, tmurno, oblačno vreme, vetar, padavine, oluje i grmljavinu. Sad, voleti više sunce nego kišu, nije ni čudno, niti znači nešto više od toga da smo vedriji i energičniji kad je lepo vreme i da smo usporeni, pospani i zamišljeni, kad je oblačno i kišno. To šta volimo ili ne volimo, spada u naše lične preferencije i ne utiče značajno na naše funkcionisanje – možda ćemo biti baš rasejani na poslu i brljati onih dana kad smo euforični jer je napolju divno vreme (a mi ne možemo ni prozor da otvorimo) i možda ćemo biti skoncentrisani i lakše uočavati greške onda kad smo usporeni i neveseli, jer je oblačno. To je i dalje samo raspoloženje, dok je meteoropatija već nešto više od raspoloženja – to je uslovljenost.

Loše vreme koje ne podnosimo, izaziva nam fizičke bolove i neprijatnosi i psihičke smetnje, anksioznost i depresiju. Otičemo u fazama punog meseca i osećamo se kao da ćemo da prsnemo, a pored toga nas tresu i nekontrolisane emocije, uglavnom bes i tuga na smenu. Bole nas kosti, zglobovi, kičma, kad je danima kišno i hladno, osećamo kao da nam se zaista “kosti tresu” od neke unutrašnje jeze, koju ne možemo da oteramo slojevitim oblačenjem i angažovanjem dodatnih grejnih tela. Boli nas glava. Nije nam ni do čega – vidimo besmisao i beznadežnost, isto onako jasno kao što vidimo sunce u punom sjaju i sa njim polet i životnost. I to je negde i dalje shvatljivo i prihvatljivo. Izdržimo zimski period i jedva čekamo da počnu topli i sunčani dani. Naviknemo da trpimo zimu i da iščekujemo leto, a ako je zima snežna, ledena i sunčana, onda i tada imamo lepe dane, kada smo puni energije i volje za životom.

vyacheslav beda 68241 A šta kad si meteoropata koji uživa u oblačnosti i vremenskim nepogodama?

Ali šta ako spadamo u one retke čudake, koji pate od naopake meteoropatije? Kojima lakne kad počne da pljušti, bude im se čula i izoštrava um kad počnu da pucaju gromovi, sevaju munje i vitlaju vetrovi.

Sezonski afektivni poremećaji, kako se tačnije meteoropatija zove, registruju se i kod jedne male populacije, koja uživa u užasnim vremenskim uslovima – vreme koje svi drugi mrze i jedva čekaju da prođe, njih oživljava, daje im snagu i volju i tada se osećaju najbolje.

Editors choice