Kada upoznajemo novu osobu koja nam se dopada i sa kojom želimo da ostvarimo vezu, naše telo često govori više od naših reči – a da toga možda nismo ni svesni. Naravno, ovo važi za obe strane. Govor tela signalizira to da li nas neko želi i da li smo mu privlačni, a ako niste baš upoznati sa njim, u nastavku vam otkrivamo šta nam telo zapravo govori i koji pokreti ukazuju na to da se dopadate osobi sa kojom dejtujete ili se upoznajete. Verujte nam, jednom kada ih razumete počećete i da ih primećujete i shvatate njihov značaj – što će vam dati na samopouzdanju i poboljšati vaše šanse za još savršeniju romantičnu priču i uspešnu novu vezu.

Blagi dodir vaših leđa ili tela

Kada se nekome dopadate i privlačite ga, on će poželeti da vas dodirne. Uz dodir ruku, postoje i svi oni suptilni dodiri koji mnogo znače, kao što je stavljanje šake na vaša leđa dok ulazite u restoran, pomeranje pramena vaše kose ili pak stavljanje ruke na vaše rame. Ovi sitni i suptilni dodiri govore o tome da vas neko želi, pre nego što je napravio konkretan prvi korak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cole Herrmann (@cole_herrm)

Okretanje telom ka vama

Kada ste u prostoriji u kojoj sedi više ljudi, velike su šanse da je ona osoba koja je zainteresovana za vas okrenuta telom direktno ka vama, bez obzira na to gde sedi i sa kime razgovara. Kada npr. prekrstite noge i usmerite ih ka nekome, to je siguran znak da ste otvoreni ka njemu – a ovaj princip važi za obe strane.

Naginjanje preko stola

Kada se nekime ko vam se dopada sedite za stolom, obratite pažnju na to da li se on nagnuo blago ka vama, ili sedi “zavaljen” u svoju stolicu. Ako je usmereniji ka vama – dopadate mu se. Takođe, ako se još više nagne preko stola kako bi vam nešto šapnuo ili vas slučajno (namerno) dodirnuo, to je još sigurniji znak.

Imitiranje vašeg govora tela

Imitiranje govora tela jedan je od sigurnih načina da prepoznate privlačnost. Ako vi krenete da đuskate u mestu, krenuće i on. Ako vi prođete rukom kroz kosu, i on će to učiniti. Vi prekrstite noge, on ih prekrsti. Primera je mnogo, ali razumete suštinu. Ako se ponaša kao vaše ogledalo, dopadate mu se.

Comments