Seksualna tenzija. Možda grešim, ali mislim da se ova vrsta tenzije može prekinuti samo seksom. Nekako mi to ima najviše smisla. Jer, seksualna tenzija se ne javlja prema bilo kome, već je takvo osećanje povezano sa tim koliko nam određena osoba prija i koliko nas privlači. Postoji razlika između toga da li nam se neko dopada i da li između nas postoji samo seksualna tenzija – i to je bitna razlika.

Ako ste ikada iskusili seksualno tenziju, onda ste upoznati s tim koliko ona može da iscrpi. Ali, zašto se to dešava? Zato što se vaš mozak u tim momentima bori sa seksualnim osećanjima koje osećate prema nekome. Ono što nazivamo razum – pokušava da vas ubedi zašto ne treba da se upustite u seksualni odnos sa osobom koja vas privlači, dok vaše telo to izuzetno želi.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The Classy Issue (@tci_theclassyissue)

Deo mozga, hipotalamus, zadužen je za užitke i želi da se oseća dobro, zbog čega kreira seks hormone kao što su estrogen i testosteron. Međutim, hipotalamus je u direktnom sukobu sa frontalnim delom mozga koji je zadužen za kontrolisanje impulsa, i pokušava da objasni vašem telu da u tom momentu nemate nikakva druga osećanja prema osobi ispred sebe, osim seksualne tenzije.

Seksualna tenzija je debata između seksualnog užitka i nečeg razumnog. Zbog ove svađe, koju vode dva dela mozga, ostatak tela ispašta, zbog čega se možete osećati baš čudno. Može se desiti da počnete da flertujete sa osobom koja vas privlači i da to radite bez ikakve namere.

Bilo kako bilo, seksualna tenzija je, morate priznati, zabavna stvar. Ukoliko se ona javi između vas i nekog ko vas nikad pre toga nije privlačio – otvara pojedine nove mogućnosti. Ali, ako se javi između vas i nekog sa kim ne bi trebalo da budete, to može da stvori problem.

Kada se vaš zdrav razum javi u istom momentu kada i seksulna tenzija, on poručuje da je seks sa tom osobom loša ideja. Ali, postoji mogućnost da ni sami ne umete da razlučite da li je u pitanju samo seksualna tenzija ili vam se ta osoba zaista dopada.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The Classy Issue (@tci_theclassyissue)

Seksualna tenzija se može javiti čak i onda kada ne gajite nikakva druga osećanja prema određenoj osobi. Znate već kako u telenovelama često imamo likove koji se ne vole, ali između kojih postoji seksualna tenzija. Možda padanje sa stepenica i amnezija jesu proizvod latinoameričkog zabavnog programa, ali zabuna između seksualne tenzije i mržnje svakako nije.

Svi zračimo određenom vrstom energije, svako od nas manje ili više privlači osobu sa kojom razgovaramo, ali se seksualna tenzija stvara onda kada se naše energije poklope – zbog čega naš mozak počne da zamišlja kako imamo seks sa tom osobom, iako nam se ne dopada.

Reakcija tela na seks i požudu je nešto što mi ne kontrolišemo, ona se javlja podsvesno, dok je simpatisanje, odnosno zaljubljenost, nešto što dolazi isključivo ako nam se osoba dopadne. Ukoliko primetite da osećate seksualnu tenziju prema nekom, sledeće što treba da utvrdite je da li i ta osoba oseća isto. Jer, ako ne oseća, onda je vreme za hladan tuš.

Seksualna tenzija između vas i nekog sa kime ne možete da budete je zaista posebna vrsta muke, jer će vam biti potrebno mnogo vremena da sebe ubedite i odgovorite od toga da budete sa nekim. Sa druge strane, ako postoji seksualna tenzija između vas i osobe sa kojom biste, potencijalno, mogli da budete, u tom slučaju – go for it!

Naslovna fotografija: instagram.com/tci_theclassyissue

Milica Antić

Comments