What Happened, Brittany Murphy? naziv je nove dokumentarne serije koja istražuje kako je Brittany Murphy, tridesetdvogodišnja glumica koja je igrala u filmovima Clueless i 8 Mile, preminula pod misterioznim okolnostima. HBO Max je objavio trejler za ovaj dokumentarac koji će se sastojati iz dva dela, a prikazaće šta se desilo sa Brittany i da li je njen suprug Simon Monjack imao ikakvog udela u njenoj preranoj smrti.

U trejleru vidimo intervjue sa ljudima koji žele odgovore o Murphynoj smrti, kao i sa onima koji su je poznavali, kao što su rediteljka pomenute kultne tinejdžerske komedije Clueless (1995) Amy Heckerling, i glumica Kathy Najimy koja je sa Brittany sarađivala na animiranoj TV seriji King of the Hill. Trejler nas navodi da pomislimo kako ćemo uroniti u specifičnosti onoga što se moglo desiti Murphyjevoj, kao i koliki faktor u njenoj smrti su odigrali zahtevi Holivuda.

Očaravajuća glumica koja je dominirala u svakom projektu u kom bi se pojavila, Murphy je bila zvezda u usponu čiji su filmovi pomogli u definisanju generacije. Ali 2009. godine, Murphyna prevremena smrt okončala je njenu obećavajuću karijeru, dok su misteriozne okolnosti oko njene tragedije brzo postale hrana za spekulacije i teorije zavere. Sa novim arhivskim snimcima i intervjuima sa najbližima, What Happened, Brittany Murphy? nadilazi tabloidne glasine kako bi ispitao koliko je holivudski seksizam uticao na njeno mentalno zdravlje, kao i dugotrajnu zabrinutost u vezi sa njenim odnosom sa suprugom Simonom Monjackom. Osetljiva i istančana, dokumentarna dvodelna serija istražuje nasleđe jedinstvenog talenta.

Comments