U prošlom tekstu upoznali smo vas sa pet mladih muzičkih nada, a sada sledi još pet njih koje ćete sigurno slušati ove godine.

Mona: Rok bend nam stiže iz Nešvila, ima četiri člana i za njihovu muziku mogli biste reći da su neki miks zvuka Kings of Leon i U2. Pevaču Niku Braunu (Nick Brown) izgleda prija ovo poređenje (a kom mladom umetniku ne bi?!), mada se čini da on ima malo veće ciljeve, pošto je izjavio da želi da bude “bolji od Bona” (Bono, U2). Prvi singl benda bila je numera “Listen to Your Love”, koja je izašla 2010. godine, a pre nego što su izdali svoj prvi album izbacili su još četiri singla, među kojima i “Shooting the Moon”. Ako se pitate odakle ime benda, za to je odgovoran ko drugi nego frontmen, pošto nose ime njegove bake Mone.

Skrillex: Dok ga jedni mrze, drugi obožavaju, treći ga jednostavno ne razumeju. Hate him or love him, ovaj samoproklamovani emo kid na prošloj dodeli nagrada Gremi pokupio je tri, i kaže da se nada da će sada zapušiti usta svima koji govore da on nije umetnik i da ne stvara muziku već buku. Nije za svačije uši, to priznajemo. Mlađi brat Optimus Prajma (Optimus Prime) već je uspeo da upiše u svoj rezime saradnju sa legendarnim bendovima kao što su Korn i The Doors. Najveći hit svakako mu je numera “Scary Monsters and Nice Sprites”, a ono što o njemu verovatno niste znali jeste da je nekada bio pevač.

DEV: Da malo presečemo ovu listu sa jednom devojkom. Za nju ste do sada već verovatno čuli, nastupa pod imenom DEV, ima 22 godine i klempave uši. Šalu na stranu, iako još uvek nije izdala nijedan album, iza sebe ima saradnju sa Getom (David Guetta), Enrikeom Iglesijasom (Enrique Iglesias), Far East Movementom, Timbalandom i, naravno, sa dvojcem The Cataracs, koji su je i otkrili na My Spaceu. Prvi njen zvanični singl jeste numera “Bass Down Low”, a prvi album pod nazivom “The Night the Sun Came Up” očekujemo ove godine. Krajem prošle godine, DEV je postala ponosna mama, pošto je na svet donela ćerkicu Emiliju (Emilia).

Olly Murs: Možda je takmičenje “X Factor” u Velikoj Britaniji završio kao drugi, ali je tada imao priliku da peva sa Robijem Vilijamsom (Robbie Williams) i doživeo je da mu Sajmon (Simon Cowell) uputi kompliment rekavši da mu predviđa fantastičnu muzičku karijeru, jer je za klasu iznad svih ostalih takmičara. Ovaj dvadesetsedmogodišnji Britanac iza sebe ima dva albuma, od kojih je poslednji “In Case You Didn’t Know” izašao krajem prošle godine i odmah završio kao najprodavaniji u Britaniji. Prvi singl sa tog albuma jeste numera “Heart Skips a Beat”, koja je bila pravi hit na radio-stanicama, dok nas je drugim singlom pozvao da plešemo sa njim. Oli ima čak i svoj karakterističan plesni pokret znan kao “Olly wiggle”.

Emeli Sandé: Današnju listu završićemo sa još jednim, tačnije jednom, Sajmonovom miljenicom. Ona je Adel Emeli Sande (Adele Emeli Sandé), mada je za umetničko ime uzela samo Emeli Sande, možda zato što je već zovu narednom Adel (Adele). Emeli nije samo odlična pevačica, ona je i vrstan tekstopisac, pa je tako do sada pisala za mnoge zvezde, među kojima su Suzan Bojl (Susan Boyle), Liona Luis (Leona Lewis), Ališa Dikson (Alesha Dixon) i drugi. Javnosti je postala poznata nakon gostovanja u numeri “Diamond Rings” repera Čipmanka (Chipmunk). Debitantski album “Our Version of Events” izašao je početkom godine, a do sada je sa njega uradila spotove za tri singla: “Heaven”, “Daddy” i “Next to Me”.


Milica Radović je uvek u manjku sa vremenom, novcem i strpljenjem. Voli da sa prijateljima sedne na po čašicu razgovora, da zaigra i da se smeje. Nema vremena za gubljenje, ni živaca za kukavice. Baby face, višak energije i manjak kilograma koristi kao prednosti, a vama poručuje : “Boj se ovna, boj se govna, kad ćeš živeti?”

 

Comments