Ove godine su čudno doba između tinejdžerskog i zrelog. Čini ti se da si već mnogo toga doživeli (ljubavna razočaranja, između ostalog) a znaš da je sve tek pred tobom. Školovanje je pri kraju, karijeru još nisi započela, ozbiljne veze nigde na vidiku, neka stara prijateljstva se gase, neka nova ne obećavaju da će biti trajna – u ovom trenutku, sa 23, sve je možda, verovatno i ako. Ali možda je vreme da prihvatiš da će tako verovatno biti vrlo dugo, ako ne i celog života.

1. Nećeš biti sama do kraja života

Sa 23 si možda usamljena, jer se tek odvajaš od čoporativnog načina života i pokušavaš da pomiriš svoju individualnost sa kolektivnim vrednostima. Imaš pred sobom sasvim dovoljno vremena da naučiš da uživaš u samoći i da za društvo odabereš samo one ljude pored kojih zaista osećaš da više nisi sama.

2. Ne moraš odmah da pronađeš svoj posao iz snova

Realno je očekivati da ćeš raditi različite stvari i možda postići uspeh u oblasti za koju se uopšte nisi školovala. Sledi svoje snove, putem popločanim žutom ciglom i budi svesna da je čarobnjak iz Oza slučajno napravio karijeru čarobnjaka.

3. Svi se ponekad osećaju izgubljeno

Postoje trenuci i periodi dezorijentisanosti, čak i kada postižeš baš ono što si htela. Treba vremena da se doživljaji procesuiraju, poruke prime, lekcije nauče. Kad ne znaš šta da radiš, ne radi ništa.

23 stvari koje treba da imaš na umu sa 23 Šta sve treba da znaš sa 23 godine?

4. Neko će te voleti ponovo

Sa 23 trebalo bi da imaš iskustva sa slomljenim srcem. Ali ljudi se zaljubljuju celog života i velike su šanse da će biti još nekih muškaraca koji će te voleti.

5. Nekoga ćeš ti voleti ponovo

Uvek je različito. Nikada nećeš voleti isto, jer različite osobe se različito vole. Upoznaćeš još neke načine na koje možeš da voliš. Neke bolje načine.

6. Imaš vremena da pogrešiš još puno puta

Tek si počela. Ako nekom projektu u svom životu (poslu, vezi) posvetiš dve tri godine života i onda ispadne da to nije bila prava stvar, pa, pokušaćeš da otkriješ sledeću pravu stvar, i sledeću, i sledeću. Svaki put će ti trebati manje vremena da shvatiš da si pogrešila. Tako se uči. Celog života.

7. Ne moraš da odgovoriš svakom izazovu

Iako svi oko tebe još uvek furaju tinejdžerski neizdrž i glad za avanturama i rizicima, praveći se da to rade na vrlo odrastao način, ti ne moraš. Birajući izazove na koje ćeš odgovoriti, biraš da više naučiš sa manje lošeg iskustva.

Comments