Da li ste znali da ste u stadijumu blage hipnoze kada skrolujete društvenim mrežama? Mogli bismo reći da je TikTok to podigao na viši nivo. Snimci koji traju od nekoliko sekundi do tri minuta čine se vrlo kratkotrajnim i stvaraju nam iluziju da nam ne oduzimaju mnogo vremena. Dok ne uvidimo da smo besciljno gledali snimke nekoliko sati i nije nam jasno kako je vreme proletelo.

Da se razumemo, TikTok može biti odlična društvena mreža, na kojoj se može naučiti toliko toga, od raznih, zanimljivih informacija, preko kritičkog pogleda na svet, life hackova, snimaka plesa, smešnih klipova, preslatkih videa beba i životinja…

Stvar sa TikTokom jeste što je algoritam drugačiji za svakoga. Što ga duže koristite, algoritam uči sve više o vama i pruža vam određenu vrstu snimaka za koju pretpostavlja da će vam se dopasti.

Tik Tok algoritam posmatra sve, šta ste lajkovali, komentarisali, koliko dugo ste se zadržali na snimku, da li ste ga odgledali više puta i podelili sa nekim. Pri pravljenju samog naloga moći ćete da odaberete nekoliko kategorija koji odgovaraju vašim interesovanjima.

Na taj način TikTok postaje mesto na koje želite da dođete jer će se tu nalaziti sve što volite – stvara se balon vaših interesovanja.

Comments