Znate li da način na koji vodite vaš “Facebook” profil dosta toga govori o vama? U broju statusa koje delite dnevno, preko broja lajkova na vašim slikama i načinu na koji uređujete svoje foto-albume, oslikavaju se neke značajne karakterne crte vaše ličnosti.

Pored njegove osnovne svrhe, da služu kao prostor komunikacije i deljenja informacija i ideja među grupama ljudi, “Facebook” se u mnogome koristi u svrhe samopromocije, i igra ulogu prostora na kome možete da prezentujete sebe onako kako želite da vas drugi vide.

fejsbuk 3 Šta vaš Facebook profil govori o vama

Evo šta možete naučiti o nekoj ličnosti, ili o sebi, samo posmatrajući “Facebook” profil.

Aktivni korisnici, koji svaki čas sa svima dele informacije o svojim izlascima, putovanjima i drugim aktivnostima su najčešće izrazito ekstrovertne osobe, koje imaju stalnu potrebu za komunikacijom sa ljudima. Ovakvo ponašanje može nervirati mnoge, o čemu smo već pričali ovde.

Korisnici koji, pak, neumereno dele svoje ideje i utiske na ovoj društvenoj mreži, su najčešće introvertne osobe, koje pisanje vide kao najbolji način da izraze ono što im ne ide, ili nemaju pred kim, uživo.

Comments