Ući u tridesete i biti u tridesetim nikada nije bilo lepše, razdraganije, slobodnije i moćnije. Nekada, tridesete su obavezno značile da si udata, da imaš bar dvoje dece, siguran posao u državnoj firmi kojim ćeš se vrlo verovatno baviti celog života, da su ti sve dnevne obaveze na prvom mestu, a ako ostane nešto vremena da posvetiš sebi – ostane, ako ne – ništa. Sutra ponovo sve ispočetka. Neću da kažem da u ovom poimanju tridesetih postoji nešto jako loše i pogrešno, ali činjenica je da nedostaje ono nešto suštinsko – nedostaješ ti, ono što ti jesi i želiš da budeš.

Danas, ako imaš tridesete – imaš sve! Na dlanu! Imaš punu slobodu da radiš šta god želiš jer ne robuješ pravilima koje je neko tamo nekada nametnuo, samouverena si, odvažna i neustrašiva i 100% spremna da uzmeš svoj život u svoje ruke i osmisliš ga na način koji je autentično tvoj. Želiš karijeru? Možeš da imaš karijeru! Želiš porodicu? Možeš da imaš porodicu. Ne znaš šta želiš jer još uvek ražiš sebe u tom koordinatnom sistemu privatnog i poslovnog? I to je dozvoljeno! O da, tridesete stvaraju tako dobar osećaj da možeš sve što poželiš…

Pa ipak, neke žene se i dalje plaše svojih tridesetih (“ona se boji da ima trideset, ona ne želi da ima trideset”), valjda zato što jedna pesma kaže “lete mi lete tridesete” pa se boje da će zaista proleteti i da će taj moćan osećaj slobode proći, a da one nisu stigle da ostvare sve svoje snove. Ali tridesete su dovoljno dug period za sve tvoje “to do” liste i planove i moraš da znaš još nešto – tridesete su nove dvadesete, pa čak su i bolje od njih! Uostalom, sada već imaš dovoljno iskustva iza sebe koje te je nečemu sigurno naučilo…

tridesete 2 Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Žene u tridesetim znaju šta hoće

Period dvadesetih je period istraživanja, eksperimentisanja, učenja, grešeka i lekcija, možda još malo grešaka i dosta manje lekcija. Sve ovo je uticalo na to da u tridesetim jednostavno znaš šta hoćeš i šta je dobro za tebe. Više ne pristaješ na kompromise niti radiš bilo šta samo zato što se od tebe to očekuje ili zato što “to tako treba” već slušaš unutrašnji osećaj i ono što ti tvoj stomak poručuje. Živiš po svojim pravilima, znaš šta ti prija, a šta ne, šta te interesuje, a šta nikako nije za tebe. Smelija si da svoje želje otvoreno saopštiš, bez pravdanja bilo kome. Sama si odgovorna za sebe i svoje izbore i obožavaš taj osećaj!

Vole sebe i osećaju se dobro u svojoj koži

Hvala nebesima pa je prošao period nesigurnosti i lutanja! Nema više “igranja” sa idealnom kilažom (umela si da budeš i jako mršava i jako obla i da misliš da je taj brzi prelaz jako dobar), nema više eksperimentisanja sa kosom (isprobala si sve boje i sve dužine), nema više preterivanja sa šminkom (uvek si mislila da ti taj tamni puder baš dobro stoji iako ti se nikako ne slaže sa tvojim tenom) – sada tačno znaš kako treba da izgledaš (onako kako se dobro osećaš), 100% si zaljubljena u sebe takvu kakva jesi i nemaš potrebe za bilo kakvom kamuflažom. Osećaš se dobro u svojoj koži, samouverena si i znaš da prava lepota i sav tvoj šarm dolaze iznutra.

Nakon dvadesetih i sveg “ludovanja” koje si priredila svom organizmu, a naročito svojoj koži, u tridesetim ti je potpuno jasno da moraš da vodiš računa o sebi i da svom telu treba da nadoknadiš vreme koje je provelo pod stresom. Šta god da si radila (loša ishrana, neprospavane noći, stres), to se najpre vidi na tvojoj koži, pa je jako važno da uvedeš skin-care rutinu koja će joj vratiti zdrav, mladalački sjaj. Tvoj saveznik na ovom putu može da bude Vichy Slow Âge linija (dnevna nega koja deluje na znakove starenja u nastajanju, dnevna ciljana nega za područje oko očiju, dnevna nega sa SPF 30, noćna obnavljajuća i osvežavajuća krema i maska koja kožu obogaćuje kiseonikom) koja je namenski stvorena da promeni predvidiv tok starenja kože. 

Slow Âge će ti pomoći da umanjiš posledice negativnih uticaja iz okoline (pušenje, UV zraci, neuravnotežena ishrana, zagađenje, stres, nedostatak sna), usporiš pojavu bora i tankih linija i svom tenu vratiš punoću i sjaj. Poznate žene u tridesetim se “kunu” u ove proizvode za negu, pa im i sama možeš dati šansu.

Comments