Hot topics

Šta je to što se ovog leta mora naći na tvojoj #SummerBucket Listi!

Sunce, morska so, dehidrirana koža: Najbolji saveti za letnju negu

Najlepše frizure za posebne prilike koje možeš da napraviš – sama!

O kompromisima iliti kada je OK da prestanemo da ih pravimo

#HairHacks: Kako da neguješ kosu tokom leta + ideja za trendi frizuru za svaki dan

Sve što treba da znaš o detoksikaciji + primer detoks dijete koja zaista radi!

Sa liste neostvarenih odluka: Kako da najzad počneš da se hraniš zdravije?

12 stvari koje se nalaze na svačijoj #wish listi

Održivost kao budućnost mode iliti zašto treba da daš prednost klasici

5 glavnih trendova koje ćemo voleti ovog leta (ali i mnogo duže!)

1/2

Muzičari kao Santi Odunsi stvaraju novi, eksperimentalni zvuk i pokazuju nam svima koliko nigerijska muzika može biti odlična!

Afrički zvukovi postaju sve dominantniji u muzičkoj industriji i to na svetskom nivou, a mi ističemo modernu nigerijsku muziku. U poslednjih nekoliko godina, ovaj žanr muzike je postao popularan na svetskim razmerama, iako je dominacija ipak na UK radio stanicama, a afropop zvezde kao Wizkid Davido su sada jedni od najtraženijih muzičara i kotiraju se visoko na top listama, dok sarađuju sa zvezdama kao što su Drake Skepta. O tome koliko postaje popularna ova muzika govori i činjenica da su muzičke kuće kao što je Sony Universal Music Group nedavno osnovali i kompanije u Lagosu.

View this post on Instagram

“star signs” video out tomorrow. love you 💋

A post shared by young mwah 💋 (@odunsitheengine) on

Nova generacija umetnika iz Nigerije kreira stil muzike koji nije nimalo lako definisati. Sastavljeni od malog broja muzičara koji međusobno često sarađuju, ovi artisti dosta istražuju tematiku šta znači biti umetnik u Nigeriji danas. Ovaj novi pokret je nazvan “Alté” što u prevodu znači “alternativa”.

U istom terminu Afrobeats” je veoma često korišćena reč kako bi sumirala umetničku senzibilnost o određenom zvuku, dok Alté je više fokusiran na kombinovanje raznih stilova, koji ponekad vuku na dancehall, indie, RnB i ostalo.

Mi smo malo više istražili koji su to IT nigerijski artisti koji stvaraju jako cool muziku trenutno i u celosti ti ih prezentujemo.

SANTI

Ne postoji nikakva diskusija da Alté scena ne može proći da se ne spomene jedan od njenih osnivača, artist- Santi. Eksperimentalne pesme kao što su Rapid Fire Freaky nam demonstriraju kakav može biti eksperimentalan pristup muzici, gde se kombinuje nekoliko žanrova muzike kako bi se napravilo nešto novo. Fanovi su posebno privučeni zbog njegovog veoma drugačijeg stila koji je evidentan u poslednjem spotu za pesmu Sparky, koji moraš obavezno da čekiraš!

Editors choice