Postoje neke opšte definicije i smernice zdravog odnosa, koje se tiču poštovanja, davanja i primanja pažnje i nežnosti, “jezika” ljubavi, zdravih granica i samostalnosti u odnosu. Evo kakav doživljaj zdrave veze ima svaki horoskopski znak. 

Ovan

Ovan voli da dobija svu moguću pažnju, ali je spreman da se trudi da bi je zaslužio. Voli izazov i uzbuđenje “lova” – ali, ako ste zaljubljeni u osobu rođenu u znaku Ovna, nemojte previše “bežati”, jer on neće proganjati nekoga više nego što oseća da je dovoljno. Ovan je u stanju da bude nezavisan i sam, ali potreban mu je partner da ga ohrabruje i bude na njegovoj strani. Voli komplimente, ali ne i sentimentalne gestove. Osobi rođenoj u znaku Ovna treba snažan partner, samodovoljan, koji je u stanju da se zauzme za sebe, neko ko će biti njegov najveći obožavalac i najstroži kritičar, ukratko, zdrava veza je za Ovnove izazov i inspiracija i ravnopravnost. 

Bik 

Odani, ljubazni i saosećajni Bik će biti veran i posvećen, sve dok od partnera dobija to isto. Kada jednom narušite poverenje, više ga nećete povratiti. Bikovi žude za stabilnom vezom, koja funkcioniše na svim nivoima i važna im je dobra komunikacija. Oni žele da znaju kako se partner oseća u svakom trenutku i otvoren razgovor je osnova veze, barem koliko i strast. Izražavanje nežnosti, dodiri, zagrljaji i poljupci, neophodni su, da bi hranili njihovu strastvenost i nežnost. Zdrava veza je za Bikove izražavanje ljubavi i prisnosti, uvek i svuda. 

Blizanci 

Blizanci su kompleksni i ponekad su time i sami zbunjeni. Mogu da budu hladni, ali i veoma topli, distancirani, koliko i uključeni i prisni. Oni obično nisu sigurni u svoja osećanja, jer ih teško prihvataju i stalno preispituju. Potrebno je mnogo strpljenja, tolerancije i upornosti, da biste zadobili trajnu naklonost jednog Blizanca. Kada vas prime u svoj lični prostor, otvore se i dozvole vam da ih upoznate, umeju da budu veoma strastveni i nežni. Potrebno im je da se osećaju sigurno u vezi, da bi mogli da se opuste i otvore i pokažu svoju kompleksnu i zanimljivu prirodu. Zdrava veza je za njih utočište, u kome mogu da budu spontani, nervozni, ovakvi ili onakvi i uvek prihvaćeni i voljeni. 

Rak 

U ljubavi, Rak je veoma zaštitnički nastrojen i predusretljiv. Rakovi žele da neguju partnera (i odnos) na sve moguće načine i očekuju istu vrstu ulaganja i od partnera. Pošto su duboko osetljivi, traže stabilnu i trajnu vezu, u kojoj su veoma pouzdani i odani. Ali kada posumnjaju u partnera, poverenje se vrlo teško vraća. Ako vam veruju, podeliće sa vama svoje snove, tajne, strahove i nade, jer Rakovi žele strasnu i sveobuhvatnu ljubav. Ne podnose površne odnose i radije će biti sami. Zdrava veza je za Rakove potpuna povezanost, poverenje i jednaka posvećenost odnosu – partner je njima na prvom mestu i potrebno im je da i sami budu partneru najvažniji. 

Lav

Lavovima sve brzo dosadi, oni žele avanturu, žude za spontanošću, fascinacijom i uzbuđenjima, novim idejama i planovima. Energični su i prirodne vođe i u ljubavi im je potrebno da stvari budu “začinjene” zanimljive i izazovne. Partner koji je u stanju da prati njihove lude zamisli i koji takođe uživa u istraživanju i eksperimentisanju je za njih saputnik, saborac i osoba od poverenja. Kada nekog stvarno vole, veoma su nežni i popustljivi – Lav će se boriti za svog partnera žešće nego za sebe. Njegova nezavisnost i prostor i vreme su na prvom mestu, ali u njegovu ljubav nema sumnje. Zdrava veza je za Lavove teritorija na kojoj suvereno vladaju, zakonom bezgraničnog poverenja i predanosti. 

Devica 

Device su obično mnogo pametnije nego što to pokazuju, a pokazuju uglavnom kroz neočekivane sarkastične primedbe, kojima “pokose” sve oko sebe. Koriste cinizam da bi sakrile svoju osetljivost i nesigurnost, pa ne treba da budete uvređeni, kada se “obruše” na vas. Njihovo sredstvo flertovanja je humor i veoma su dobri u tome. Vole da se osete važno i vrednovano, da vide i znaju da se zalažete i trudite oko njih. Device žele partnera koji nikada neće odustati i koji će se boriti za njih svakog dana, naročito onda kada postanu teške i nepodnošljive, jer se zatvore u sebe i potiskuju osećanja. Nikada ne potcenjujete njihovu inteligenciju i moć zapažanja i ne pokušavajte da ih slažete. Zdrava veza je za Device ispit, koji partner stalno mora da polaže – zamorno, ali vredi. 

Comments