O ženama koje uživaju u seksu i lako postižu orgazam (a najčešće i više od nekoliko orgazama tokom jednog odnosa) muškarci imaju jedan univerzalan komentar, koji glasi „ona ume da uživa“ a uz njega obično ide i još jedan, koji se odnosi ne samo na njene kvalitete ljubavnice, već na njenu ličnost „jednostavno, zna šta hoće“. Svakom muškarcu je mnogo lakše sa ženom koja ume da uživa i koja zna šta hoće (u seksu, jednako kao i u životu), jer sa njom nije teško biti dobar ljubavnik.

Žene koje redovno i lako dostižu orgazam, imaju neke zajedničke odlike, koje bi se mogle nazvati ključevima užitka.

Ne stide se

One se dobro osećaju u svojoj koži, sviđaju se sebi i to nema nikakve veze sa tim da li zadovoljavaju opšte standarde zgodnoće i seksepila. One su i punačke i krupne, i mršave i sitne, i koščate i oble, visoke i niske, sa ili bez izraženih atributa, ali one su u saglasju i u ljubavi sa svojim telom. Ne stide se ni viška ni manjka. Velike zadnjice, male grudi, debeljuškast struk, iteške butine – one ne posmatraju svoje telo kritički, jer znaju koliko im zadovoljstva to telo donosi.

Taj odnos ljubavi i prihvatanja svog fizičkog oblika, svojih nedostataka kao i prednosti, donosi oslobađanje od svakog stida. Žena koja se ne stidi voli kad je partner gleda, ona uživa u tome što vidi da mu se sviđa, a to nije teško videti – po njegovom uzbuđenju i pogledu. I kad je muškarac svestan toga da ona nije posebno zgodna, ili čak, da nije njegov tip, svaki bi radije bio sa jako samouverenom i slobodnom ženom koja se ne stidi sebe, nego sa jako zgodnom lepoticom, koja je sva stidljiva i stegnuta i nesigurna.

Prepuštaju se

Kad se već našla u situaciji da se svuče, žena koja ume da uživa, ne gubi vreme i energiju, nema dileme i ne bavi se suvišnim procenama i razmišljanjem. Ona isključuje svaku kalkulaciju i prebacuje se na „seks mod“ u svojoj glavi. Možda nije jako zaljubljena, možda joj je partner još uvek nepoznat, možda joj se i ne sviđa mnogo, ali tu je gde je – sve kalkulacije, razmišljanja i procene potrošila je pre nego što se tu našla i sada je spremna da od situacije u kojoj je dobije najbolje moguće.

Comments