Svi smo odlučni da stvaramo živote u kojima su nam dani lagodni i poput najlepšeg sna, ali podrazumeva se da i dalje volimo da idemo na odmor i da se oblačimo za njega. Putovanja nude priliku da budete ekscentrični, i da se obučete drugačije, za razliku od svojih uobičajenih modnih ansambla. Imate mogućnost da nosite komade koji vas doslovno uzbuđuju svaki put kad ih pogledate ili navučete na sebe – čak i ako želite da budete praktični prilikom pakovanja odeće, tako što ćete u kofer spakovati odeću koja ne mora da se pegla, i koja se može nositi na bezbroj načina. U nastavku smo izdvojili po jedan stajling za prolećno putovanje koji vam može pružiti podršku u najrazličitijim situacijama ili na najrazličitijim destinacijama.

Stajling za degustiranje vina

Nije važno da li idete u Italiju ili posećujete obližnju vinariju, podrazumeva se da ćete u dnevnom degustiranju vina još više uživati ako ste dobro obučeni. Zbog toga preporučujemo da pripremite svilenu bluzu, midi-suknju i sandale sa štiklom, zajedno sa nezaboravnom oversized tote torbom, i dobili ste autfit koji odiše prolećnim šarmom. Možete dodati i aksesoar, naravno, i u tom slučaju oko vrata predlažemo duži svileni šal – i bićete spremni za nezaboravan dan ili vikend uživanja u vinu. Zapamtite, najbolja vina su ona koja pijemo u dobrim autfitima! Inspirišite se ovim sjajnim svilenim autfitom:

Pročitajte i ovo: Maksi-suknje su IN! Ovo su naši omiljeni komadi koje možete kupiti online

Stajling za prolećno putovanje u vidu izleta

Bilo da se opredelite za istraživanje slikovitih pejzaža naše države, ili da posetite svoju omiljenu državu na jedan ili više dana, svaki izlet i kratko putovanje zahteva autfite koji su, pre svega, udobni, zatim šik, a onda i otporni na gužvanje. Zbog toga preporučujemo dobro krojenu, klasičnu, belu majicu, opuštene kargo pantalone i udobne patike. Na kraju se ogrnite mekanim kardiganom i na rame stavite tote torbu u koju će stati svi potrebni skincare proizvodi, grickalice i nakit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LBL (@looksbylaurenpac)

Stajling za prolećni dan u muzeju

Ukoliko ste se uputili na destinaciju koja je bogata umetničkim nasleđem, ili posećujete svoj omiljeni muzej u gradu u kome živite, ne možete da pogrešite sa belim stajlingom od glave do pete. To je autfit koji će zauvek biti sinonim za svežinu, a pritom je praktičan kad je napolju veoma toplo. Takođe, mogućnosti kombinovanja su praktično neograničene, ali se nama posebno dopada ideja majice bez rukava preko koje se navuče raskopčana košulja, lepršava suknja i bela torba za rame. Uskladite se sa toplim vremenom tako što ćete odabrati zlatan nakit, i nositi mokasine koje će vam pružiti adekvatan komfor za višečasovnu šetnju.

Prolećni stajling za koktel dan

Koju god da destinaciju izaberete, prolećni stajling za putovanje mora da podrazumeva komade za izlazak na piće. Naravno, mislimo na cocktail happy hour. I sami znate da svako putovanje ili prolećni odmor podrazumeva momente uživanja u aperitivu. Predlažemo da primenite jarke boje kad idete na piće i iskoristite tonove koji će upotpuniti zlatni čas u toku dana, kao i zalazak sunca. Idealan predlog je svilenkasta haljina u boji limete, šljokičava polujakna koju možete iskoristiti ako zahladni, ali i minđuše koje oponašaju tonove sunca i vode.

Prolećni stajling za dan pored vode

Ukoliko volite da uživate na toploj destinaciji pored plaže ili bazena, ne možete pogrešiti sa jednostavnim belim kompletom. Ova kombinacija je idealna za branč ili ručak u hotelu. Ključna stvar kod ovog stajlinga je da mu dodate i aksesoar koji će se istaći. Preporučujemo da iskoristite i elegantni šešir za sunce, i naravno, ne zaboravite bočicu zaštitnog faktora. Dodajte kombinaciji torbu u boji i završite oversized minđušama i jednostavnim sandalama.

Stajling za užurbani prolećni dan u gradu

Ukoliko putujete u svoj omiljeni grad, ili ostajete u onom gde živite, ali koristite slobodne dane, sigurno se često nađete u situaciji da izađete na jutarnju kafu, a vratite se kući blizu ponoći. Nekada prosto ima toliko toga što možete da vidite i uradite na dnevnom nivou… Kako vam dani često mogu biti nepredvidivi, predlažemo da se opredelite za udobnu midi-haljinu i jednostavne sandale u kojima ćete moći da hodate ceo dan bez problema, ali koje su dovoljno šik da biste ih nosili i na večeru. Kada je u pitanju grad, velika torba je must-have, tako da opet preporučujemo tote torbu koja je funkcionalna, ali dovoljno dobro izgleda za večernji izlazak.

Pročitajte i ovo: Odeća za prelazni period koja će vam pomoći da lakše dočekate proleće

Naslovna fotografija: instagram.com/naghmeh.davoodi

Nenad Grubanoski

Comments