Možda vam je dosadilo da slušate kako zaslužujete najbolje i kako vas on ne zaslužuje, i kako treba da nađete nekog ko će vas voleti onako kako zaslužujete – jer niste sigurni šta to zaslužujete. Preispitujete se, samopoštovanje vam se koleba, pitate se koliko ste emotivne štete naneli sami sebi, jer pristajete na manje od onog što zaslužujete, sumnjate u sebe i čini vam se da možda i ne zaslužujete bolje od onog što doživljavate u ljubavnom životu. Pa, ovo su standardi ispod kojih ne treba da idete i koji vam mogu pomoći da povratite svoje osećanje vrednosti i samopoštovanje:

Zaslužujete nekoga ko vas tretira kao da ste blago. Sa poštovanjem, bez potkopavanja, omalovažavanja, vređanja.

Zaslužujete nekog ko ume da brine o sebi, ko je svoj i kome nije potrebna spasiteljka, negovateljica, organizatorka, domaćica.

Zaslužujete nekog ko brine o vama, ko uvažava vaše potrebe, mišljenje, osećanja. Ko nije sebičan i nije mu teško da bude tu za vas.

Zaslužujete nekog ko se ne igra sa vašim osećanjima. Ako ste u posvećenoj vezi, trebalo bi da se osećate sigurno, da znate da ste voljeni, da ne tumačite šta znači ovaj ili onaj njegov postupak ili izjava.

Zaslužujete nekoga ko vas inspiriše i podstiče na rast i razvoj, umesto da vas vuče nadole. Nekog ko o vama ima najbolje mišljenje i ko je ponosan da vas predstavi svojim prijateljima i porodici.

Zaslužujete nekog ko vas voli takve kakvi ste, ovog trenutka. Ko ne očekuje da se menjate i prilagođavate da biste ispunili njegova očekivanja i zaslužili njegovu ljubav.

Zaslužujete nekoga kome se radujete i ko vas čini srećnom, zbog koga vam život izgleda pun mogućnosti i sa kim možete da zamislite budućnost.

Comments