Nered u kući često nastaje zato što nismo spremni da se odreknemo stvari i garderobe koja nam više nije potrebna. Osim toga, teško je da nađete nešto brzo i lako kada je zatrpano tamo negde i davno zaboravljeno, ali vi ste sigurni da postoji. Kada dođe dan da vam baš treba određen dokument, stvar, ili bilo šta slično, a vi ne možete da ga nađete, tada ste u stanju da proključate od besa i bacite sve kroz prozor. (Slika 1 – Raščistite garderobu)

Slika 1 Rascistite garderobu Stepenicama do sreće: Oslobodite se nagomilanih stvari

Raščistite garderobu

Da biste izbegli gore pomenute frustracije i napetost, počnite da se oslobađate raznoraznih, nepotrebnih stvari koje guše vaš prostor i stoje na putu dobroj organizaciji. Pretražite kutije, police i pretresite garderobu. Pobacajte papire koje ne znate ni sami zašto čuvate, sredite garderobu i zadržite samo one stvari u kojima se dobro osećate i koje rado nosite. Ima toliko onih kojima je garderoba prekopotrebna, tako da nećete imati problem da je udomite. Ratosiljajte se viška! Veoma je oslobađajuće!

Slika 2 Pobacajte nepotrebno i oslobodite se viska Stepenicama do sreće: Oslobodite se nagomilanih stvari

Pobacajte nepotrebno i oslobodite se viška

Prethodne tekstove iz serijala “Stepenicama do sreće” pročitajte ovde.


Maša Lopičić je diplomirani filolog i novinar. Ljubitelj knjiga, filmova, pasa i visečasovnog kafenisanja s prijateljima. Vizionar i večiti borac protiv vetrenjača i nepravde.

Comments