Nakon dvadeset pet godina od izdavanja animiranog Disney-evog kultnog crtanog filma The Lion King, sada dobijamo i live-action film.

Nakon velikog uspeha live-action The Jungle Book filma 2016. godine, produkcija Disney-a je otvorila i opciju da se počne snimati i The Lion King film pod rediteljskom palicom Jona Favreaua. 

U ulozi Simbe će se ovog puta naći Childish Gambino, dok će Nalu glumiti jedna jedina Beyonce. Od ostatka glumačke postavke, imamo Billy Eichner kao Timona, Seth Rogen kao Pumba, Chiwetel Ejiofor u ulozi strašnog Scara, a svoju ulogu Mufase iz 1994. godine reprizira James Earl Jones. 

Još jednom ćemo imati priliku da čujemo kultne pesme kao što su Hakuna Matata, Can you feel the love tonight?, Circle of Life, I just can’t wait to be king, Be prepared, a očekuje se i nova pesma Beyonce koja će biti napisana samo za ovaj film. Kompletan soundtrack će biti otpevan od strane Beyonce, Childish Gambina, Seth Rogena i Billy Eichnera. I ovaj put će kompletan soundtrack producirati Hans Zimmer. Pored kompletne postave za soundtrack, među njima će se naći i Elton John koji će i ovaj put asistirati u stvaranju muzike za ovaj film.

Film startuje u bioskopima ovog leta, sa svetskom premijerom zakazanom za 19. jul. Film će biti dostupan u 2D, 3D i 4D formatu.

Kako će film izgledati, možeš videti u trejleru ispod.

———-

Izvor fotografija: instagram.com/lionking

Jovan Žihlavski

Comments