Da li ste i vi umorni od starog prostora i ne možete da dočekate nove trendove u dizajnu enterijera koje će doneti 2024. godina? Ako ste deo tima koji željno iščekuje promene i inovacije i vodi se everything new mantrom, u nastavku teksta pogledajte koji je stil enterijera prema horoskopskom znaku – savršen za vas.

Stil enterijera prema horoskopskom znaku: Koji vid dizajna je savršen za vas?

Ovan: Naglašene zidne površine

U 2024, slobodno napravite statement u svom ambijentu uz zid jarke boje ili nekonvencionalni vid dekoracije. Zamislite zid u živoj boji, ili čak sa odvažnim tapetama koje odišu vašom energijom. Uz pomoć samolepljivih tapeta, ovaj trend postaje pristupačan i za one koji žive u iznajmljenom prostoru. Bez obzira da li se odlučite za smele tonove ili šarmantni floralni dezen, ovo je prilika da eksperimentišete sa estetskim motivima i teksturama – i pokažete da se ne bojite inovacija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natalie Papier (@home_ec_op)

Bik: Održiv stil

Svaki Bik je home person. Kao stabilni i posvećeni ljubitelji doma, u 2024. godini će razmatrati održive stilove kako bi unapredili udobnost svog toplog doma. Razmislite o uvođenju prirodnih materijala poput drveta ili recikliranih tekstura kako biste stvorili sofisticirani, ali ekološki osvešćen ambijent. Prilikom biranja nameštaja, razmotrite opcije koje koriste održive resurse i podržavaju dugotrajnu harmoniju vašeg doma.

Blizanci: Otvoreni koncept

Dozvolite svojoj kreativnoj strani da obeleži vaš prostor u 2024. godini. Posedujete sposobnost prilagođavanja i prelaska između različitih prostora, što čini otvoreni koncept idealnim izborom za vaš dom. Razmislite o promeni rasporeda, dodavanju modernog nameštaja ili postavljanju tkanina koje lako definišu prostor. Ova godina vam pruža priliku da iskoristite svoju kreativnost i stvorite prostor koji odražava vašu dinamičnu prirodu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Studio McGee (@studiomcgee)

Rak: Retro dekor

Izbor distressed dekora, poput starih drvenih komada nameštaja ili mekog tekstila, stvara osećaj topline i povezanosti sa prošlošću. Razmislite o dodavanju kože ili drvenih komada kako biste stvorili retro prostor koji nikad ne izlazi iz mode. Ova godina će pružati priliku da iskažete svoja osećanja kroz dizajn, čineći vaš dom prijatnim ambijentom gde se osećate voljeno i sigurno.

Lav: Povratak maksimalizmu

Nije tajna da Lavovi vole da budu u centru pažnje i baš zato, dozvolite sebi da vam prostor istovremeno bude – pozornica. Uz maksimalizam, moći ćete da kombinujete različite uzorke, koristite zlatne detalje i izložite kolekcije koje ste prikupili tokom putovanja. Važno je održavati koherentnost u dizajnu, pa pažljivo birajte komplementarne boje, koje vam omogućavaju da izrazite svoju jedinstvenu estetiku.

Devica: Praktičan enterijer

Praktičnost je ključ za Device, ali ne zaboravite da se oslonite na dizajn koji podržava vaše zdravstvene navike. Integrisanje dekora fokusiranog na wellness može unaprediti vašu svakodnevicu. Razmislite o dodavanju detalja poput svetla koje simulira sunčeve zrake ili stvaranju zona specijalno namenjenih za opuštanje. Zamislite prostor gde svaki element ima funkcionalnu svrhu i doprinosi vašem opštem blagostanju.

Vaga: Krivudave siluete

Krivudave siluete mogu da dodaju mekoću vašem domu, a nameštaj sa zaobljenim linijama će upotpuniti vašu estetiku. Razmislite o dodavanju jastuka, vaza ili komada nameštaja sa elegantnim zakrivljenim ivicama. Ovakvi elementi će stvoriti atmosferu elegancije i ravnoteže. Neka 2024. bude vaša prilika da izrazite svoj estetski dojam kroz aksesoare koji ističu vaš istančani i prefinjeni ukus.

Škorpija: Vintage detalji

Stvorite intimnost i tajanstvenu atmosferu uz starinske dodatke. Razmislite o izlaganju vintage komada svojih predaka, a ako nemate nasleđene predmete, istraživanje antikvarnih prodavnica vam može pomoći da otkrijete dragocene komade sa autentičnom pričom. Škorpije su jedinstvene i misteriozne individue, a stariji ambijenti će savršeno odraziti njihov stil u 2024.

Strelac: Igra sa teksturama

Istražite teksture uz upotrebu raznovrsnih materijala poput bouclé tkanine, kašmira i pliša. Dodajte trodimenzionalne elemente (na primer, skulptura), kako biste stvorili razigran i dinamičan ambijent. Strelci koji vole da eksperimentišu će moći da se kreativno izraze kroz ovaj trend, pružajući prostoru potrebnu zabavnu notu. Ova godina je vaša prilika da stvorite prostor gde svaki detalj poseduje posebno značenje!

Jarac: Tradicionalni tepih

Jarčevi, 2024. je pravo vreme za vaš comeback – u svakom smislu. Fokusirajte se na pod kako biste pronašli svoje tlo i centrirali se. Izaberite izražajan tepih u dubokim, umirujućim bojama koje će ojačati osećaj stabilnosti i utemeljenja. Postavljanjem tepiha na određena mesta na otvorenom će vam omogućiti da stvorite posebne zone i tako lakše definišete prostor.

Vodolija: Groovy detalji

Oživite duh sedamdesetih uz zemljane tonove i dodatke poput nameštaja od ratana. Ne morate da obavljate velike renovacije, budget-friendly pristup može da uključuje i dodavanje sitnih detalja poput jastuka, tepiha ili zidnih ukrasa, koji unose groovy elemente. Upamtite, sada je vreme da iskažete kreativnost i unesete nekonvencionalnu i zabavnu energiju u svoj prostor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natalie Papier (@home_ec_op)

Ribe: Plavi tonovi

Izaberite nijanse plave boje koje vam pružaju osećaj mira. Bilo da se radi o plavim jastucima, zavesama ili čak čitavim zidovima, plavi tonovi će stvoriti atmosferu koja podržava vašu sanjalačku stranu. Razmislite o dodavanju tekstura poput mekanih tkanina i vodenih elemenata, poput staklenih ukrasa, kako biste dodatno naglasili morsku atmosferu. Godina 2024. će vam pružiti priliku da stvorite dom u kojem se osećate povezano sa sobom.

Pročitajte i ovo: Ovo su razlozi zašto horoskopski znaci “ghostuju”

Naslovna fotografija: instagram.com/home_ec_op

Milica Nešić

Comments