Da li i vi nekad uhvatite sebe kako gledate svoje stare fotografije na Instagramu ili nekoj drugoj mreži? To nije nužno zbog toga što ste narcisoidna osoba, već može biti i samo trenutak kad vas pukne nostalgija. Ako vam se bliže tridesete, Instagram je verovatno najbliža stvar uobičajenom foto-albumu koju imate, a koji sadrži sve detalje vašog života iz prethodnih desetak godina.

Nismo sve ovo rekli za džabe. Pored svih uspomena koje možete videti, često mogu da vas uplaše upitne odevne kombinacije koje ste nekada nosili, pre svega u toku svojih dvadesetih godina. Vidite kako su trendovi odlazili i dolazili, ali isto tako verovatno možete videti pojedine komade koje ste nosili na repeatu, i koji su verovatno klasični i bezvremenski.

Sada, kad smo vam izazvali još veću nostalgiju, predstavljamo vam nekoliko komada odeće koje ste možda nosili tokom dvadesetih godina, a koje treba da prenesete u narednu deceniju!

Jedna verna kožna torba

Dijamanti su najbolji prijatelji jedne žene? – Ja kažem ne baš… Ta osoba očigledno nije imala jednu kvalitetnu torbu na koju je uvek mogla da se osloni. Nije loše da u vašem garderoberu imate i poverljivi ceger ili manju torbu, ali ništa ne može da zameni kvalitetnu kožnu torbu koja će vam biti saputnik na svakom važnom događaju i trenutku u životu. One su savršene za nošenje svih vaših potrepština – od telefona, dokumenata, novčanika do slušalica, knjiga i kozmetike. Sve što vam treba će uvek biti uz vas, a da vam pritom ruke ne budu ispunjene sitnicama.

Skromna mala crna haljina

Chanelina genijalnost je bila ta koja je ponudila pristupačan dizajn haljine, koji je dozvolio ženama tog vremena koje nisu bile bogate da “uvek šetaju kao milioneri”, kako je rekla Coco. Jednostavno rečeno, ženama je bila potrebna pristupačna moda, a Chanel im je to pružila.

Mala crna haljina je komad koji ćete nositi iznova i iznova, i koji vam može biti veran saputnik na najvažnijim događajima. Obožavaćete funkcionalnost male crne haljine, koja je dovoljno skromna da se nosi sa događaja na događaj, bez obzira na dress code.

Pročitajte i ovo: Autfit inspiracije za prelazni period leto-jesen

Crni oversized blejzer

Ako mene pitate, nikada neću zaboraviti momenat kad sam kupio prvi ovesized blazer. Kad jednom obučete ovaj tip blejzera, teško ćete se vratiti na obične, “formalnije” blejzere. Možda se i pojedini od vas ovako osećaju povodom blejzera, ali niste sigurni kako da ih uvek stilizujete. Ipak, kako se vaš stil menjao i evoluirao, oversized komadi su do današnjeg dana postali sve popularniji, ako ne i glavni “it” komadi.

Razmislite malo i razumećete koliko su zapravo funkcionalni, jer ih možete nositi i na poslu, i u noćnom izlasku, i na kafi – nema granica. Oversized blejzeri su must-have komadi, tako da su uvek vredni ulaganja. Ako mene pitate, ovo je jedan od mojih omiljenih komada u ormaru.

Krojeni vuneni kaput

Kaput je komad za koji definitivno ne treba da štedite! Nije važno koju boju preferirate (mada, bonus poeni za vas ako tokom jeseni izaberete karamel tonove), kad kupujete kaput morate dobro razmisliti o svemu pre nego što na njega date veliku količinu novca. Ako investirate u dovoljno dobar komad, služiće vas narednih decenija bez ikakvih problema.

Pročitajte i ovo: Ovo su najbolji jesenji kaputi u koje treba investirati

Crne čizme sa štiklom

Jesen mi je omiljeno godišnje doba, tako da me promena vremena veoma uzbuđuje, i to ne samo zbog brojnih pumpkin spice kafa koje ću piti, već i zbog nošenja velikih kaputa i čizmi. Prema tome, ako mene pitate, jesen i vama treba da se vrti upravo oko crnih čizmica, jer su one klasičan komad koji se uz sve uklapa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ENVIE® SHOES (@envieshoes)

Naslovna fotografija: instagram.com/melissa_poli

Nenad Grubanoski

Comments