Trendovi dolaze i odlaze, a da se ponavljaju smo primetili poslednjih nekoliko sezona. Dizajneri crpe inspiraciju iz sedamdesetih do devedesetih i dvehiljaditih godina, pa sad i štipaljke za kosu možete da vratite, ako su negde u ormaru čekale svoj trenutak.

Sa svim trendovima koji su inspirisani ovom erom, prirodno je da su štipaljke za kosu ponovo pronašle svoj put do vrha. Nije bitno kakav je dezen, boja ili stil, štipaljke šnale će biti jedan od vodećih aksesoara u predstojećem periodu. Ne samo da mogu biti šik, već su mnogo bolje za kosu od gumica koje kidaju vlasi.

Svaki put kada skidate šnalu ili gumicu, postoji rizik da je oštetite. Ipak, ako se odlučite za štipaljku, sigurno ćete posle više nošenja primetiti kako vas ne boli teme glave, jer je kosa manje napeta. Štipaljke su dizajnirane da drže i obezbede kosu, te kosa neće biti napeta.

Šnala sa manjom kopčom stvara manje napetosti i najbolja je za kosu, pritom, neće tek tako skliznuti. Veće štipaljke su više teret za kosu jer su preteške.

Najlepše frizure koje možete napraviti uz štipaljke za kosu

Klasična frizura po uzoru na Francuskinje

Jedan od načina da napravite frizuru ovom šnalom jeste da zategnete kosu u temenu ili da nekoliko vlasi nonšalantno pada sa strane. Kosa je potpuno podignuta i ne pada na lice, ali je dovoljno šik za bilo koju priliku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tonya Smith (@themoptop)

Elegantan twist

Zalizana, ali u isto vreme i prirodna frizura je odlična za sve trenutke kada ne znate šta da radite sa kosom. Možete da zagladite prednji deo kose za glađi, povučeniji izgled. Takođe se frizura može modifikovati tako što ćete ostaviti malo kose koju možete skupiti ili jednostavno ostaviti da pada.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ngozichukwu (@i.am_ngozi)

Pročitajte još: Ovo su načini da različite boje kose uklopite uz kestenjaste oči

Akcenat je na volumenu

Ako želite da postignete dodatni volumen, onda je ova frizura za vas. Kako biste je napravili, samo povucite kosu u visoki konjski rep koristeći klasičnu gumicu za kosu. Zatim, razdvojte rep na dva dela, podižući deo kose nagore, ispod pričvršćujući štipaljkom, i pustite kosu.

Polupodignuta i poluspuštena kosa

Za devojke sa kratkom kosom, brz i lak način da kosu sklonite s lica, ali i da postignete još volumena, jeste da napravite polupodignutu i poluspuštenu frizuru. Počnite iza ušiju, odvojte gornji deo kose i zakačite ga štipaljkom, dozvoljavajući da ostatak kose samo padne.

Udobna frizura bez previše truda

Dobićete jednu od najjednostavnijih frizura kad štipaljkom samo uvrnete i zakačite kosu, kao kada ste u svom domu.

Loknasta kosa, ali sa “obrtom”

Ovo je frizura koja je savršena za trenutak kad kasnite ili nemate mnogo vremena za stilizovanje. Kako biste postigle ovaj izgled, češljajte kosu u željeni oblik, a zatim koristite gel za stilizovanje kako biste kosu držale na mestu i ukrotile kovrdžanje. Napravite uski niski rep i uvijte ga nagore, ali se uverite da koristite veliku štipaljku kako biste zadržale svu kosu.

Savršena punđa

Prizovite svoju unutrašnju balerinu i napravite klasičnu, ali uvek modernu i elegantnu punđu. Za ovu frizuru je neophodno da savijete kosu u podnožju glave, napravite nizak rep i zavijete nagore. Potom je fiksirajte šnalom.

Naslovna fotografija: instagram.com/vanityeditofficial

Marija Gavrilović

Comments