Kompozitor Alex Somers stvarao je originalnu muziku koja neodoljivo podseća na taktove koji su obeležili neke od Audreyinih najpoznatijih filmova, a za kreiranje jedinstvenih koreografija bio je zadužen višestruko nagrađivani britanski koreograf Wayne McGregor koji se potrudio da plesne sekvence adekvatno oslikaju različite faze njenog života.

U ovom dokumentarcu nije zapostavljena ni njena strast prema modi i večna odanost Hubertu de Givenchy-ju, te će Clare Waight Keller govoriti o značaju Audrey kao žene koja je proslavila ovu modnu kuću, ali i o njenom bliskom prijateljstvu sa Hubertom, kome je bila muza do kraja života. Dizajneri brenda Tiffany otkriće detalje njihove saradnje sa zvezdom filma Breakfast at Tiffany’s, a govoriće i o prepoznatljivom žutom dijamantu od čak 128. 54 karata, koji je nosila u ovom filmu. Njen sin Sean po prvi put je pristao da bude deo filma koji govori o životu njegove majke i potrudio se da otkrije javnosti neke od manje poznatih činjenica o njoj i njenom odrastanju.

Audrey Hepburn osvojila je svog prvog Oskara sa samo 24 godine i od tog trenutka njena karijera krenula je uzlaznom putanjom, a ona je postala jedinstveni kulturni simbol i zvezda Zlatnog doba Holivuda. Ipak, često se postavljalo pitanje, ko je prava Audrey? Glumica je volela da kaže da je u svom životu obrnula pun krug, te je od odbačenog deteta, čiji su svi snovi bili uništeni ratom, postala izvor snage i milosti za sve one kojima je pomogla svojim humanitarnim radom, ali i za one čija je srca zalečila svojim kultnim ulogama.

Naslovna fotografija: instagram.com/rareaudreyhepburn

Aleksandra Aničić

Comments