Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Ljubav je kompleksna, komplikovana i teška – ona donosi osećanje mira i olakšanja (potraga je završena i više nikada ne morate da budete sami), ali takođe podiže u vama plimu svih najmračnijih strahova, bojazni i nesigurnosti, jer – kad volite, onda imate šta da izgubite. Bilo bi najbolje da se suočite sa tim strahovima i da oni budu ono što ćete izgubiti. Psiholozi su izdvojili neke najčešće strahove sa kojima se partneri oba pola suočavaju u vezi – dakle, sasvim je verovatno da se vaš partner oseća isto kao i vi (iako to ne pokazuje, ili drugačije ispoljava).

Strahujete da će vas partner napustiti

Ne želite da izgubite onog koga ste najzad pronašli. Užasavate se od pomisli da biste mogli da ostanete bez partnera i da onda, šta? Počinjete sve iz početka? Da nekog tražite, a kada ga (možda) nađete, da ga polako upoznajete, da se prilagođavate, da gradite bliskost i poverenje… Strahujete da će vas partner ostaviti, jer ste sigurni da vi nećete ostaviti njega. I nije mnogo utešno to što znate da garancije ne postoje i da ništa na ovom svetu nije sigurno i da je ranjivost vitalan deo ljubavi.

Strahujete da niste dovoljno dobri u krevetu

Ovaj strah se javlja čak i ako imate fantastičan seks – tada se pitate da li je to njemu najbolji seks do sada, jer vi tačno znate da li je tako za vas. Budite iskreni – sa svakim partnerom sa kojim ste imali odličan seks, imali ste sličan zanos i vajb koji je tome doprinosio. Razliku čine detalji – neke sitnice koje su sa nekim bile bolje i koje su bolje sa sadašnjim partnerom. Ne morate nekome da budete najbolji i da vas voli najviše, da bi mu bilo super i da bi vas voleo iskreno.

Strahujete da će vas prevariti

Teško je ostati veran, ali mnogi parovi u tome uspevaju. Savlađuju iskušenja i drže se onoga što su odlučili. Najvažnije je da ste oboje u suštini monogamni i da ste svesni da bi vam prevara narušila i možda uništila odnos, i da ne želite da povredite partnera. Poverenje je najvažnije, a kada se jednom naruši, teško ga je uspostaviti ponovo, najviše zato što se sa narušenim poverenjem gubi poštovanje. Dakle, ako ste oboje posvećeni, onda se usredsredite na održavanje poverenja.

Editors choice