Godina 2011. bila je uspešna i puna posla za danskog supermodela Freju Behu Eriksen (Freja Beha Erichsen). Kampanje za modne kuće Chanel, Valentino, Louis Vuitton, Balenciaga, Jil Sander, odrađena gomila revija i naslovnih strana – Freja je potvrdila svoj status jedne od najtraženijih manekenki. U ovom članku ćemo ostaviti njen uspeh u svetu modelinga sa strane i osvrnuti se na njen stil izvan sveg tog glamura, šminke i poziranja.

Iako je paleta boja njene odeće skoro uvek ista, Freja ima jedinstvenu sposobnost da svaki put kreira različite i inspirišuće kombinacije. Svojim stilom ona iskazuje svoju ljubav prema crnom i grandžu na uvek jedinstven način.

SLIKA 11 Street Style: Freja Beha Erichsen

Neuredna, ali šik frizura upotpunjuje Frejin opušteni stil

Jednostavnost i minimalizam su ključ Frejinog stila. Nema tu mnogo jarkih boja, eksperimenata, mešanja printova i materijala. Crna boja dominira u skoro svakom njenom autfitu. Crni kaputić sa jednostavnim detaljima kao što su rajsferšlusi, crne skinny pantalone, obična majica i bajkerske čizme najčešća su kombinacija u kojoj viđamo Freju.

SLIKA 21 Street Style: Freja Beha Erichsen

Vojnički stil je bio pravi hit prošle godine

Naizgled običnoj kombinaciji – crnim pantalonama i beloj majici, Freja je dodala svoj pečat uparivši je sa clutch torbom sa zmijskim printom. Autfit je postao još zanimljiviji kada ga je upotpunila sa vojničkim čizmama i maslinasto zelenom košuljom, koja savršeno odražava prošlogodišnji vojnički trend.

SLIKA 31 Street Style: Freja Beha Erichsen

Freja je uvek verna "wild child" izgledu

Ni leto je ne može prinuditi da nosi neke svetlije boje, pa tako Freja i u najtoplijim danima ostaje verna crnom. Čizme i šorts – što da ne? Ovu kombinaciju nećemo toliko često sresti na ulicama, jer je ili prevruće za čizme ili prehladno za šorts. Freja šeta ulicama sa samopouzdanjem i voli da kroz odevne kombinacije pokaže svoju buntovničku stranu.

SLIKA 4 Street Style: Freja Beha Erichsen

Crveni karmin, crne čizme i kožne pantalone – probudite rok zvezdu u sebi

Freja ima oštar karakter, što se može videti kroz njen stil. Najčešće se opredeljuje za izgled rok zvezde zajedno sa takvim stavom i sve sa cigaretom u ruci i šesnaest tetovaža. Ležerni i opušteni stil je ono čemu teži svojim odevanjem, a najbolje se oseća u običnoj Alexander Wang majici i Acne pantalonama.

SLIKA 5 Street Style: Freja Beha Erichsen

Pantalone neobičnog kroja učiniće vašu kombinaciju interesantnijom

Ovoga puta, Freja je crne pantalone zamenila džinsom zanimljivog i opuštenog kroja, a štikle otvorenih prstiju su zamenile vojničke čizme. Prosto je neverovatno kako se ovaj androgeni model neprimetno transformiše iz buntovničkog stila sa ulice u elegantni i glamurozni za pistu, kampanje i editorijale.


Jovana Radojčić često ume da se zanese u sanjarenju i isključi iz stvarnog sveta. Mašta da proputuje ceo svet, voli modu, knjige, film i fotografiju. “Style is knowing who you are, what you want to say and not giving a damn.” – YSL

Comments