Kejt Mos (Kate Moss) je omiljena manekenka i muza mnogih modnih kreatora. Privatno, ona je majka, supruga rokenrol pevača i prava pravcata londonska žena. Kada je njen modni stil u pitanju, često se okreće najklasičnijim odevnim komadima i dopunjuje ih interesantnim i neobičnim detaljima. Osnovne odlike njenog stila jesu uske pantalone, sakoi, naočare i šeširi.

Slika 119 Street Style: Kate Moss

Gospodarica skinny jeansa

Ukoliko imamo u vidu da je manekenka (uprkos njenim godinama), nije teško zaključiti da je sposobna da nosi najrazličitije stvari. No, izuzetno mršava figura omogućava joj da nosi kombinacije koje bi drugim (pa čak i zgodnim) ženama daleko manje pristajale. Dobar primer za to jesu rimljanke, za koje se često kaže da dobro stoje samo Isusu i Kejt.

Slika 217 Street Style: Kate Moss

Kejt obožava ovakve sandale i nosi ih u najrazličitijim varijantama

Njen stil najbolje bi se mogao opisati kao ležeran, klasičan, udoban stil rokenrol devojke. Čak i kada na sebi nema mnogo detalja, uvek uspeva da izgleda sređeno. Voli da eksperimentiše sa poslovnim izgledom, što joj odlično polazi za rukom.

Slika 317 Street Style: Kate Moss

Šeširi su jedan od Kejtinih omiljenih modnih dodataka

Čini se da joj je udobnost izuzetno bitna, pa u nekim slučajevima ne preza ni od izuzetno smelih kombinacija, iako one nisu ključni atribut njenog stila. Tako je često možemo videti u gumenim čizmama i kožnoj jakni.

Slika 411 Street Style: Kate Moss

Helanke sa zmijskim printom su u ovoj kombinaciji definitivno izraz hrabrosti

Kejt je i veliki ljubitelj krzna. Nosi ga često i u različitim oblicima: detaljima, prslucima, bundama. Uvek ume nepogrešivo da ga uklopi sa ostatkom kombinacije, a da nikada ne dobije preterano uštogljen izgled kao konačan rezultat.

Slika 58 Street Style: Kate Moss

Krzneni prsluk za šetnju i šoping – tako to rade iskusne manekenke

Još jedan komad odeće koji Kejt neograničeno konzumira jeste kratak šorts. Zbog mršavih nogu, može da ga nosi i sa ravnom obućom, a da i tako izgleda savršeno. Često ga nosi sa džemperima, krznenim jaknama i preslatkim, udobnim čizmama do kolena.

Slika 64 Street Style: Kate Moss

Najlepši izgled za prolećne dane

Kožne pantalone i visoke potpetice Kejt bira za formalnije prilike. U tome nimalo ne greši, jer u njima izgleda elegantno, prefinjeno i ženstveno. S druge strane, za večernje prilike bira leopard print. Najčešće je to kaput. Čak i kada je ovako naglašen, u njenom slučaju animal print ne izgleda neukusno, već svečano.

Slika 73 Street Style: Kate Moss

Ako se oprezno kombinuje, animal print izgleda izuzetno elegantno

Ne smemo zaboraviti detalje. Kejtin omiljeni izbor, bez kog ćemo je retko videti na ulici, jesu naočare za sunce. Obično bira ili one sa velikim okvirima ili se okreće klasici i modelima kuće Ray Ban.

Slika 81 Street Style: Kate Moss

Kejt nosi naočare čak i tokom oblačnih londonskih dana

Čak i u izuzetno klasične, formalne odevne kombinacije, Kejt uspeva da ubaci neki sitan detalj, koji većina ljudi i ne zapazi. Tako je u kombinaciju sa odelom i visokim potpeticama ubacila kožnu narukvicu sa nitnama. Ovaj detalj nije lako primetan, niti je tu da bi privukao pažnju; njegova uloga je da formalni izgled dopuni Kejtinim ličnim pečatom.

Slika 9 Street Style: Kate Moss

Lični pečat je najbitnija odlika stila

Kejt Mos je uspešna manekenka koja iza sebe ima decenije rada u svetu mode. Uprkos tome, ona nije uvek sređena, niti se pri odlasku po novine lomi na visokim potpeticama. Uspela je da iz svog ogromnog iskustva izvuče najlepše modne komade, koje kombinuje sa ličnim stilom. Njeno britansko poreklo omogućilo joj je da eksperimentiše i oproba se u eklektičnim vodama, pa i u takvim kombinacijama izgleda potpuno prirodno. Kao prava londonska rokenrol devojka, često koristi još jedan detalj, koji možda nije preporučljiv po nekim mišljenjima, ali svakako jeste seksi. U pitanju je neizostavna cigareta, sa kojom je Kejt često i rado viđena u javnosti.

Slika 10 Street Style: Kate Moss

Sa cigaretom u ruci, Kejt izgleda seksi i buntovno; poznata je kao strastveni pušač

Fotografije preuzete sa:

mydaily.co.uk
lamodellamafia.com
posh24.com
hippielace.blogspot.com
twinfashionblog.com
stylecrows.blogspot.com
modelscandids.com
strplss.blogspot.com
blog.leblackbook.com.au
fabsugar.com
thechicsheet.blogspot.com
jacquelinerezak.com
golestaneh-streetstyle.blogspot.com
look.co.uk


Alitria Silva – Mala. Riđokosa. Psuje. Tvrdoglava je. Venama joj teku kofein i sladoled, a izdiše nikotin. Želi da penzioniše Anu Vintur. U svom ormanu želi Birkinku, Lagerfeldove kreacije i barem pola ormana Viktorije Bekam. U slobodno vreme kafeniše, izučava klasične nauke i starogrčki jezik, čita, piše poeziju, biva opsednuta Britanijom i pati za Hari Poter sagom. Facebook joj je na latinskom. Sanja da se uda za Gregorija Hausa.

Comments