Street style je možda najbitniji vid mode, naročito jer nam je dostupan svakodnevno. Kada je u pitanju ova svrha oblačenja, uvek se trudimo da se istaknemo iz mase nekim detaljem, koji može da bude ili aksesoar ili sam odevni komad. Ovog jutra kada si sama birala svoj autfit, sigurno si imala u vidu neke od trendova, kojih je ove godine čini nam se više nego ikad. Postoje i određeni trendovi koji su popularni među ljubiteljima mode, a da nisu usko vezani za revije i modne događaje u globalu.

Takve trendove delimo na dva dela. Jedan deo je fokusiran na više elegantan način oblačenja, sa akcentom na bež boje, jer se ona lako kombinuje sa svim bojama. Sa druge strane imamo zabavnije komade, koji se takođe mogu uklopiti u poslovni look, a da pritom budeš izuzetno stylish. Drugačiji odevni komad lako može da promeni jednostavan outfit i tebe učini vidno fashionable. Među takvim odevnim komadima se nalazi recimo i tie-dye majica, koju verovatno nisi nosila otkad si imala osam godina.

Mi smo izdvojili nekoliko novih street style trendova za koje bi trebalo da znaš, a možeš ih i lako uključiti u svoje svakodnevne outfite.

Atlet majica + Pantalone

Najpopularniji element street stylea nam donosi modna urednica Vogue Ukraine, Julie Pelipas. Ona je obukla običnu atletsku majicu i oversized pantalone, koje daju pomalo baggy efekat. Ovaj vid oblačenja je toliko puta “iskopiran” u toku samo leta, da smo se i mi zabrojali. Ovakav outfit u nežnim bojama je uvek odličan izbor da izgledaš elegantno, a opet istovremeno i kežual.

Tie-Dye

Iako smo već prethodno razgovarali o tie-dye trendu koji je zavladao, on je zaista i dalje veoma aktuelan. Nebitno da li je u pitanju obična majica, ili ipak haljina, eventualno košulja… Ovaj vid odevanja je velika tačka u street styleu, a uz prave aksesoare možeš veoma jednostavno da dobiješ savršen outfit za svaku priliku. Zapamti – tajna je u detaljima.

Od glave do pete u bež boji

Okej, znamo da je svuda gde god da se okrenemo neka bež boja, ali to je potpuno u redu. Outfiti koji su potpuno i samo u ovoj boji su ubedljivo bez ikakve konkurencije ujedno i najpopularniji. Ovakav vid dnevne kombinacije izgleda luksuzno, a iznenađujuće je jednostavno iskombinovati ga sa bilo kojom bojom. Kad kažemo “bež boja” ne mislimo striktno samo na nju. Tu su još i boje sa podtonovima kao što su boja ovsenih pahuljica, biskvit boja, puderasta, kremkasta, ali i prljavo bela. Sve su to tonovi koje kada i iskombinuješ izgledaju dobro iz prostog razloga što se jednostavno slažu. Nemoj da se bojiš da u svoj modni izbor mešaš i različite teksture materijala, sigurno će se uklopiti.

Neon

Neon boje su zapravo trend osamdesetih najviše, ali smo svi očekivali da će ostati popularni samo u krugovima porodica kao što su Kardashian-Jenner. Međutim, s obzirom na to da su svi članovi ove porodice uvek među glavnim trendseterima, ostali fashionisti su ih iskoristili kao inspiraciju za svoj ličan take na ovaj trend. Najbolji način da poneseš bilo koju neon boju je da obučeš striktno jedan komad koji “dreči” i da ga ublažiš nekom jako jednostavnom bojom poput crne ili bele, kako ne bi bilo previše i da ne bi izgledala kao neon svetlo koje svetli u mraku.

Comments