Viktoriji (Victoria Beckham) svi zavide zbog nečega. Većina devojaka zavidi joj zbog muža i predivne dece koju ima sa njim. Ostatak joj zavidi na garderoberu i to sa punim pravom. Viktorija je jedna od najbolje obučenih žena na svetu – večita modna ikona koju nikada, pa ni na ulici, nećete videti da izgleda loše. Čak i kada se obuče ležerno, izgleda fantastično.

Slika 128 Street Style: Victoria Beckham

Beretka, kožna jakna i štikle – Viktorija ima oko za detalje

Zbog fantastično mršavog tela, Viktorija je u mogućnosti da samouvereno nosi uske haljine do kolena, u kojima obične smrtnice izgledaju kao starije tete. Haljine koje u poslednje vreme nosi najčešće su deo njene kolekcije, koja je trenutno veoma tražena. Za ovu sezonu, Viktorija bira dvobojne odevne komade koje razbija cipelama u trećoj nijansi.

Slika 228 Street Style: Victoria Beckham

Na njoj bi i krpa izgledala lepo

Otkada se bavi modom, primetno je da Viktorija sve češće nosi poslovne krojeve odeće. Do grla zakopčane košulje sa kragnama i uske suknje definitivno odlično idu uz imidž poslovne žene. Uz ovakve suknje, Viktorija sve češće bira čizme.

Slika 325 Street Style: Victoria Beckham

Uspeva da bude poslovna žena i skockana mama istovremeno

Viktorijina ljubav prema jednostavnim, ali neodoljivim komadima odeće jedna je od stvari po kojima je prepoznatljiva. Iako mlada, lepa i mršava, najčešće bira klasične komade koji joj stoje fantastično i ne zaboravljaju se. Jednobojnu haljinu obično upotpuni interesantnim cipelama ili tašnom.

Slika 423 Street Style: Victoria Beckham

Upečatljiva boja, ali jednostavan kroj

Još jedna od karakteristika njenog nepogrešivog stila jeste ležernost. Primetićete kako Viktorija sa lakoćom spaja elegantne i ležerne komade odeće, kao i njihove krojeve. Nije nemoguće da je vidite sa šljampavim sakoom i vrtoglavim štiklama. Njena hrabrost i želja za eksperimentisanjem klasičnim komadima doveli su je do statusa modne ikone.

Slika 519 Street Style: Victoria Beckham

Jedna od njenih najboljih odevnih kombinacija – za čistu desetku

Kada je kolorit u pitanju, trudi se da isprati trend svake sezone. Iako su joj svakako omiljene boje crna, bela, siva i bež, možemo je videti u jarkim bojama, poput mint zelene. U ovakvim slučajevima, krojem haljine retko naglašava dekolte – uglavnom se fokusira na noge, što je svakako preporučljivo.

Slika 69 Street Style: Victoria Beckham

Uz nude štikle možete nositi bilo šta

Jedna od najvećih ljubavi gospođe Bekam kada je moda u pitanju jesu vrtoglavo visoke potpetice. Poznato je da su je kritikovali, jer ih je čak i trudna uporno nosila. Viktorija je svesna pozitivnog uticaja koji štikle imaju na žensku figuru i zato ih se veoma retko odriče. Kada su cipele u pitanju, ima ih na stotine i u svakom obliku: salonke, pumps štikle, čizme, sandale, platforme… Omiljeni brend cipela? Kao i milionima žena, Christian Loubotin!

Slika 75 Street Style: Victoria Beckham

Pumps cipele svih oblika i boja su Viktorijin favorit – potpuno nam je jasno i zašto

Iako se na prvi pogled njen izgled može učiniti jednostavnim, ako bolje pogledamo videćemo da su komadi koje bira izuzetno kvalitetni, savršeno skrojeni i ponekad sasvim unikatni.

Slika 83 Street Style: Victoria Beckham

Za dobar izgled potreban je samo kaput

Novopečena dizajnerka ne preza ni od printova, pa nije isključeno da je vidimo u komadima koji su retro ili izgledaju kao skrojeni za devojčice. Čak i kada nosi ovakve komade, ona nikada ne preteruje, zbog čega uvek izgleda uglađeno i elegantno.

Slika 92 Street Style: Victoria Beckham

Tufne i duboke pantalone – istovremeno i retro i moderno

Odlika njenog stila jeste i suzdržanost. Nekako, Viktorija uspeva da nosi kratke haljine, šortseve i otvorene majice, a da pritom nikada ne izgleda napadno ili vulgarno. Kao supruga i majka, koliko god bila seksi i u trendu, nikada ne prelazi granicu. Kako to uspeva? Malim trikovima, kao što je na primer bolero preko kratke haljine.

Jednu od omiljenih ženskih poslastica ostavila sam za kraj. U pitanju su, naravno, tašne! Viktoriju često možemo videti sa tašnama marke Chanel u svim varijantama, naročito onim vintage. No, njen (a i moj) favorit je svakako Hermes Birkin torba. Poseduje ih u svim bojama, veličinama, materijalima i oblicima – od one veličine nesesera do one velike skoro kao kofer. Poznato je da poseduje samo Birkin liniju u vrednosti od preko milion funti.

Slika 102 Street Style: Victoria Beckham

Nigde bez Birkinke, može li nama jedna?

[nggallery id=1276]

Alitria Silva – mala. Riđokosa. Psuje. Tvrdoglava je. Venama joj teku kofein i sladoled, a izdiše nikotin. Želi da penzioniše Anu Vintur. U svom ormaru želi Birkinku, Lagerfeldove kreacije i barem pola ormara Viktorije Bekam. U slobodno vreme kafeniše, izučava klasične nauke i starogrčki jezik, čita, piše poeziju, biva opsednuta Britanijom i pati za Hari Poter sagom. Facebook joj je na latinskom. Sanja da se uda za Gregorija Hausa.

Comments