Ne znaš šta će te prosvetliti i gde ćeš doživeti duboki lični uvid, ali očekuješ da to bude neki mir i tišina, neka meditacija, neko uzvišeno mesto sa koga se obraćaš bogovima i svemirima. Valjda se to tako radi. Ne očekuješ da te svetlost može obasjati sa stejdža, usred koncerta, a čak nije ni uperena u tebe.

Moćno je savršenstvo. Strefi te, postroji i regrutuje tamo gde stojiš i ne možeš da skineš osmeh s lica, srećan si k’o blesav, zahvalan do ludila, prožet ljubavlju do dna bića, a bogami i šire.

Recite da preterujem, da sve doživljavam suviše lično i reći ćete istinu, ali ja ću vama isto reći istinu: Lajbah na sceni – to je savršenstvo. Definicija kuloće. Preciznost, drama, suptilnost, moć, lepota, uzvišenost, autentičnost, apsolutnost. Kažu da oni moćno zvuče, da su mnogo jaki uživo, a kažu i da su hladni. Ja kažem velika magija. Možda je do Lovefesta, možda je do mene, ili do retgrogradnog nečega u uzlaznom koječemu i ne znam kako je na drugim koncertima, ali mislim da bi oni bili savršeni i da sviraju nikome.

Comments