Kad se zaljubiš, imaš tendenciju da ignorišeš znake upozorenja, jer ne želiš da ti nešto kvari doživljaj, maglovito se nadaš da će negativne stvari nestati, fokusiraš se na ono dobro i lepo, smatrajući da tako unapređuješ svoj odnos i da ćeš snagom osećanja prognati ono loše i poražavajuće. Ali loše stvari ne nestaju same od sebe i potrebno je da se o njima razgovara, da se razotkrivaju, demaskiraju i menjaju. Osim što to ponekad nije moguće i ne postoji drugo rešenje osim raskida. Zato treba da budeš načisto sa tim šta je prihvatljivo a šta nije. Ovaj spisak stvari koje dobar partner ne radi, može da ti pomogne da se orijentišeš.

Dobar partner neće kritikovati tvoj izgled

On neće izgovarati rečenice kao što su “mogla bi malo više da se šminkaš, treba da skineš tih nekoliko kilograma, što se ne ofarbaš u plavo” i tome slično. Naročito neće komentarisati ono što u svom izgledu ne možeš da promeniš – oblik i veličinu grudi, recimo. Dobar partner te prihvata onakvu kakva si i pronalazi da si baš lepa, zgodna, slatka i seksi.

On ne narušava tvoju privatnost

U dobroj vezi nema potrebe da se bilo šta krije, ni telefoni, ni Fejsbuk, ni telefonski razgovori. Ali to ne znači da tvoj partner ima prava da uzima tvoj telefon bez pitanja, ili da traži šifru tvog naloga na Fejsu. Neko ko to radi pokazuje svoju nesigurnost i projektuje svoje slabosti i nestabilnosti i to ne treba zanemariti.

veza1 4 Stvari koje dobar partner neće učiniti
Comments