Veze za oporavak, služe svrsi neko vreme. Povratite samopouzdanje, imate seks, osećate se ženstveno – ali to nisu veze koje će trajati, mada ponekad traju predugo. Ostajete sa pogrešnom osobom, za koju nikad niste ni mislili da je prava, jer ste stekli neku sigurnost i udobnost, ali ste i dalje usamljeni. A to je ono najgore – usamljenost u vezi se ne može popraviti i izlečiti, neće nestati, jer među vama nema prave povezanosti i dubokih osećanja. Možete ići iz jedne u drugu vezu oporavka, ali to gubi smisao i uvlači vas u začarani krug nezadovoljstva iz koga ne znate kako da izađete. Ali, to su bitne lekcije, koje treba da savladate i da uvidite i naučite sledeće stvari:

Ne želite da slomite nečije srce pokušavajući da izlečite svoje 

Veza oporavka vam može vrlo efikasno odvraćati pažnju neko vreme, ali u jednom trenutku se morate zapitati šta radite sa tom osobom, da li je to ispravno. Možda se druga osoba zaljubila i ulaže u vaš odnos mnogo više nego što vi činite i pretpostavlja da se i vi tako osećate. Jer želi da se tako osećate. Ako je to tako, njeno srce će na kraju biti slomljeno. A ako vi niste dovoljno uključeni, već ste u procesu preboljevanja bivšeg, neminovno ćete upoređivati novog partnera sa bivšim i to na štetu novog. Jer, vaša osećanja su još uvek na mestu bivše ljubavi, u vama nema mesta za novu ljubav. Ne možete preskočiti bol, koristeći drugu osobu za oporavak. Možete pokušati i povrediti nekog ko vam ništa nije kriv. 

Najbolja osveta bivšem je biti srećan bez njega 

U srcu vam tinja niska pobuda da se osvetite bivšem. Pa, imate prava na to osećanje, koliko god bilo primitivno. A najbolje ćete se osvetiti bivšem, tako što ćete biti srećni. Međutim, ako samo stvarate sliku sreće, da bi on čuo (i video) da vi imate nekog, da ste voljeni, da ste nastavili dalje, to promašuje cilj – jer niste stvarno srećni. Druga je stvar to što vas, kada stvarno nekog ponovo zavolite i budete srećni, neće biti briga za osvetu i potpuno ćete to zaboraviti. Ali, to će pogoditi cilj. Vaša stvarna sreća će pogoditi bivšeg, iako vama više neće biti do toga i bićete voljni da mu oprostite sve i još da mislite da vam je učinio uslugu time što više nije pored vas. 

Comments