Ponekad su muškarci vrlo ubedljivi u svojim zahtevima i deluju kao da tačno znaju šta hoće i šta je najbolje za vas, a ponekad su samo manipulativni gadovi, koji računaju na to da ćete napraviti ustupke, jer ste žensko, jer ih volite i jer su vam oni glavni oslonac u životu. Ako se ipak više osećate kao osoba, nego kao krpa, ne dozvolite nikada da muškarac na vas vrši pritisak zbog sledećih stvari.

Niste dužne da imate seks

Žene to često rade, zbog “mira u kući”. Imaju seks i kad uopšte nisu raspoložene za seks, pa čak i glume orgazam, da bi muškarac bio zadovoljan i miran. Lakše im je da to odrade, nego da se trpe njegovo loše raspoloženje, prebacivanje, nagovaranje – a možda i gore od toga. Imate pravo da odbijete seks, jer to nije pružanje usluge, to je obostrano zadovoljstvo. A ako češće želite da odbijete seks, nego da ga praktikujete, onda imate problem u vezi, koji treba da razrešite.

Stvari koje on nema pravo da vam nameće2 Stvari koje on nema pravo da vam nameće

Ne treba da pristajete na seks bez kondoma

Neki muškarci uopšte ne koriste kondom i nikad ga i nisu koristili, a to im je uspevalo samo zato što su žene pristajale na seks sa njima bez zaštite. Čak i da se ne radi o zaštiti od polno prenosivih bolesti, već “samo” o zaštiti od neželjene trudnoće, vi imate pravo da zahtevate da on koristi kondom i da ne rizikujete svoje zdravlje i emotivnu stabilnost, jer je njemu kondom neugodan.

Comments