Potrebno je izvesno temeljno iskustvo sa prvim sastancima, ugovorenim na razne načine – preko sajtova za upoznavanje i društvenih mreža, preporuke prijatelja, intervencije treće osobe koja te povezuje sa nekim… Većina tih sastanaka se završi na prvom susretu, većina bude nategnuta i neprijatna, većina drugih i trećih susreta pokaže da nemate dodirnih tačaka uz pomoć kojih biste se povezali. Imaš iskustvo i imaš neke zaključke i uvide.

Apsolutno svi traže ljubav

Što je koliko jasno i logično, toliko i zbunjujuće, pa čak može da te dovede i do besa. Ako svi traže i žele ljubav, zašto se tako idiotski sumanuto glupavo ponašaju? Zašto su nadmeni? Zašto su drkadžije? Zašto im je sujeta na prvom mestu? Zašto se plaše? Zašto su bezobrazni i ponašaju se kao seksualni manijaci? Zašto su sebični i potpuno nespremni da se otvore, da budu iskreni i da se prilagode? Zašto se ponašaju prema drugima onako kako nikako ne bi hteli da se neko ponaša prema njima? Ah, ali svi koji traže ljubav (a svi traže) imaju različite predstave o tome šta je to ljubav. Oni žele da ih neko voli i prihvata. A ne preispituju to koliko su sami spremni da nekog vole i prihvataju. Žele da imaju nekog, a ne preispituju koncept pripadanja i posedovanja. Smatraju da ljubav treba da bude udobna, utešna i da im služi da se bolje osećaju zbog sebe, a ne znaju da sami treba da budu ponizne sluge ljubavi, sile veće od svakog sitnog ega pojedinačno i ukupno.

Ne možeš da veruješ ničemu što ti neko govori na prvom sastanku

Ne zato što su oni lažovi i zavodnici, nego zato što se često očajnički nadaju najboljem i pričaju bajke – sami sebi. Oni maštaju o ozbiljnoj vezi, o braku i porodici i umeju da se zalete i iznesu svoje idealističke zamisli, tako da ti bude jasno da su prosto očajni. Oni ne veruju sami sebi i prestali su da se nadaju, zato potežu poslednju kartu – priču o budućnosti, obećanja o ispunjenom životu koji bi mogla da vodiš sa njim, jer znaju da žene to traže od muškarca i da žele nekog ko je spreman da se obaveže. Ali tako uspevaju jedino da deluju zastrašujuće, ili čak da izazovu sažaljenje.

dejting 1 Stvari koje shvatiš o dejtingu kad sakupiš dovoljan broj prvih susreta
Comments