Budi zahvalna 

Ne uzimaj dobre stvari zdravo za gotovo, ne podrazumevaj ih – raduj im se i budi zahvalna. Neguj svoju dušu vedrinom, čuđenjem, zahvalnošću. Budi zahvalna i kad je teško, jer sve što proživiš, donosi ti dragoceno iskustvo, uvide i spoznaje koje ne bi imala, da nije bilo tako teško. 

Ne spuštaj svoje standarde 

Kvalitetni ljudi se neće uplašiti i pobeći zbog tvojih visokih standarda i zahteva. Pre svega se postaraj da sama ispunjavaš svoje standarde, a tada, ne odstupaj od njih i traži one koji ih takođe ispunjavaju. 

Uživaj u samoći 

Kada si sama sebi dobro društvo, kad ceniš svoju samoću , kad ti nije potrebno ničije prisustvo da bi ti pružilo podršku, uverilo te da si zabavna, pametna, prijatna – kad ti je dobro u sopstvenom društvo, saznaćeš ko si. A kad znaš ko si, u čemu uživaš i šta te motiviše, kad voliš i poštuješ sebe, to ćeš dobijati i od drugih. 

Budi hrabra 

I to je ono najvažnije – odvaži se, suoči se, budi prisutna u svom životu, budi hrabra, šta god da se događa. Majka ne može da te zaštiti od gubitaka i tuge i bola, jer to je važan deo životnog isksutva i to je onaj deo koji stavlja na probu tvoju hrabrost. Hrabrost osnažuje i motiviše, kad jednom prođeš kroz nešto teško, sledeći put ćeš imati više snage i brže ćeš proći. Život nagrađuje hrabre mudrošću, razumevanjem, postojanošću. 

Budi samostalna 

Kad si svoja, ne praviš kompromise sa svojim JA, kad znaš šta hoćeš i hrabra si, osvojila si značajan deo emotivne nezavisnosti. Radi u životu vredno, da bi bila nezavisna na svaki način, misli svojom glavom, donosi svoje odluke za sopstvenu dobrobit. Svaka savremena žena mora da bude nezavisna, hrabra i svoja, to je put evolucije. 

U redu je da tražiš pomoć

Biti nezavisna, ne znači da sve moraš sama. Kada ne možeš, traži pomoć. Traži je pre nego što se iscrpiš pokušavajući sama – budi mudra. Okruži se dobrim i iskrenim prijateljima, pa ćeš imati pravu podršku i pomoć, celog života. 

Voli duboko 

Voli celim svojim bićem, srcem, glavom, dušom, telom. Voli sa radošću i bez stida. Ljubav je divna i sveobuhvatna. Ljubav je najvažnija. 

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Brankica Milošević 

 

Comments