Hot topics

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Iz našeg nesesera: Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

1/3

Kada govorimo o detinjstvu, prva asocijacija su nam nekako uvek bajke, crtani filmovi, igranje napolju koje je trajalo satima i satima, priče za laku noć. A omiljeni junaci? Pa, zna se – Diznijevi junaci! Diznijeve priče su uvek bile najbolje, filmovi najkvalitetniji, a lekcije kojima nas je Dizni učio najkorisnije. Uz Diznija smo odrastale, učile o tome šta je dobro, a šta loše, zašto je uvek sasvim u redu čekati na svog princa, a prelepih prizora kao iz snova se i danas sa osmehom sećamo.

Ako smo sada u vama probudili nostalgiju za srećnim vremenima odrastanja uz Diznijeve priče, verujemo da će vam se dopasti podsećanje na neke od najpoznatijih crtaća, ali i otkrivanje stvarnih mesta na svetu koja su poslužila kao inspiracija za naše omiljene filmove iz detinjstva.

“Château de Chillon”, Ženevsko jezero, Švajcarska

Ovaj prelepi zamak okružen još lepšim jezerom poslužio je kao inspiracija za film “Mala sirena”. Nalazi se u Švajcarskoj, na Ženevskom jezeru, a reč je o poznatom zatvoru koji datira još iz perioda bronzanog doba. Ova građevina inspirisala je ne samo Volta Diznija već i čuvenog pesnika Džordža Gordona Bajrona da napiše poemu “Zatvorenik Chillona”.

mala sirena Stvarna mesta koja su poslužila kao INSPIRACIJA za Diznijeve filmove

Zabranjeni grad, Peking

Nekadašnja carska palata kineskih dinastija Ming i Ćing, a danas muzej, našao se u Diznijevom filmu “Mulan”. Ova prelepa građevina nalazi se u samom centru Pekinga, a moramo priznati da je zaista realno prikazana u poznatom crtanom filmu. Ako vas interesuje istočnjačka kultura, ovo mesto svakako treba posetiti.

mulan Stvarna mesta koja su poslužila kao INSPIRACIJA za Diznijeve filmove

Editors choice