Ako ste raspoloženi za novi manikir i odlazak u kozmetički salon, imamo savršen predlog za vas. U pitanju je suptilni roze manikir koji vole svi minimalisti, a koji možemo primetiti i na influenserkama i poznatim ličnostima poput Hailey Bieber. Ovaj manikir, koji se popularno naziva lip gloss manikir, izgleda odlično na noktima svih dužina, nežan je, praktičan i lako će se uklopiti uz svaki vaš makeup look ili autfit. Možete ga kreirati i sami, ukoliko ne praktikujete odlaske u salon, a mi ćemo vam u nastavku objasniti kako i pokazati nekoliko različitih tipova ovog manikira. Budite spremni da se brzo zaljubite!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ALESYA SANSILT (@sansilt)

Suptilni roze manikir – trend koji će vas osvojiti

Ideja ovog manikira je da vašim noktima pruži suptilni rozikasti ton, kao i da učini da se oni zasijaju. Suštinski, zamislite efekat koji tonirani sjaj za usne ima na vašim usnama, a onda taj isti efekat prenesite na nokte. Ovo se postiže korišćenjem blago providnog laka za nokte sa rozikastim podtonom, čija boja na noktima zavisi od toga koliko ćete slojeva laka naneti. Što više slojeva, to intenzivniji ton! Takozvali lip gloss manikir je elegantan, sofisticiran i savršen kako za svakodnevne prilike, tako i za svečane – poput veridbe ili venčanja. U svakom slučaju, isprobajte ga i vrlo brzo ćete se pitati kako ste do sada funkcionisali bez njega.

Jedan ili dva sloja – izbor je samo na vama

Kada se odlučite za oblik noktiju koji želite, sledeći korak je da odredite koliko slojeva laka želite da nanesete. Ukoliko se po prvi put susrećete sa ovim tipom laka za nokte, predlažemo vam da vam i sam oblik nokta izgleda nežno i prirodno. Ako nanesete samo jedan sloj, vaši nokti izgledaće gotovo kao da nosite prozirni, sjajni lak, ali još ženstvenije, upravo zbog rozikastog tona. Delovaće kao da sa njima praktično niste uradili ništa, a oni izgledaju kao milion dolara. Pripremite se na česta pitanja prijateljica i rečenice poput – Wow, šta si radila sa noktima? Sjajno izgledaju!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ALESYA SANSILT (@sansilt)

Pročitajte i ovo: Sedam fantastičnih manikira idealnih za početak 2023.

Odlučite se za oblik noktiju, i vajb će biti potpuno drugačiji

Još jedna stvar koja može u potpunosti transformisati vaš lip gloss manikir je i oblik noktiju za koji se odlučite, kao i njihova dužina. Ukoliko želite da izgledate suptilno i uredno, predlažemo vam da odaberete kratke, zaobljene nokte ili pak one u kvadratnom obliku. Ipak, ako želite da izgledate ženstveno, seksi i atraktivnije, odlučite se za duže, zaobljene, špicaste ili balerina nokte. Dužina i oblik neočekivano doprinose vajbu koji želete da prenesete kada je nežni, roze manikir u pitanju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melanie (@overglowedit)

Lip gloss manikir kao baza za detalje

Još jedna velika prednost ovog tipa manikira je što on može funkcionisati samostalno, ali i kao sjajna baza za dalje detalje na noktima. Ovaj manikir odlično izgleda kao baza za french manikir, ali i druge tipove ukrasnih manikira (kao što je ovaj koji smo prikazali na fotografiji ispod). Odlično se uklapa uz crvenkaste tonove i detalje (mit je da se crvena i roze boja ne uklapaju), a funkcioniše i uz široku paletu drugih tonova, upravo zbog svoje neutralnosti. Takođe, sjajna ideja koja će učiniti da vaš lip gloss manikir izgleda minimalistički, a ipak ne bude u potpunosti klasičan je da preko njega namažete jedan sloj providnog laka za nokte sa raznobojnim ili jednobojnim šljokicama. Na taj način ne gubite željenu lip gloss boju i sjaj, a dobijate dodatni, šljokičasti efekat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melanie (@overglowedit)

Ako vam se dopao ovaj tekst pročitajte i: Ideje za manikir koje su sve samo ne dosadne!

Naslovna fotografija: instagram.com/sansilt

Jovana Pantić

Comments