Suvo četkanje kože se često (pogrešno?) smatra prvenstveno tretmanom protiv celulita, zato hajde da se odmah pozabavimo ovim pitanjem – da li je to zaista tako?

Nažalost, naučni dokazi da suvo četkanje kože smanjuje celulit ne postoje, ali jeste tačno da ono doprinosi ravnomernoj raspodeli masnog tkiva ispod kože te ona nakon redovnih tretmana postaje glatkija, a celulit se manje primećuje. Dakle, celulit možda neće nestati, ali biće manje vidljiv te neki benefiti ovog tretmana u tom pogledu ipak postoje.

Suvo četkanje kože Nikad popularniji tretman ali šta zapravo radi 1 Suvo četkanje kože: Nikad popularniji tretman, ali šta zapravo radi?

U redu, ako suvo četkanje kože nije isključivo namenjeno uklanjanju celulita, čemu onda služi?

Suvo četkanje kože je pre svega vrsta pilinga kojom uklanjaš mrtve ćelije sa površine kože celog tela, ostavljajući kožu nežnom i mekom, već nakon prvog tretmana. Nakon suvog četkanja, koža je osvežena i lakše upija preparate za negu koje ćeš kasnije naneti. Dugoročno gledano, ona postaje zdravija, negovanija i definitvno lepša! Uz to, smatra se da suvo četkanje sprečava pojavu strija, naročito kod trudnica.

Suvo četkanje čisti kožu i od raznih nečistoća, pa čak i viška proizvoda koje si na nju nanela, a koji su se zadržali u porama. Naravno, ovo ne važi samo za kožu celog tela, pa zato mnogi koriste tehniku suvog četkanja i na licu kako bi dodatno očistili kožu i učinili je blistavom. Osim toga, ono što ćeš sigurno primetiti nakon nekoliko tretmana suvog četkanja kože lica je to da će pore biti manje vidljive!

Osim što definitivno doprinosi nezi kože, suvo četkanje i stimuliše limfni sistem što za rezultat daje lakši protok limfe kroz telo čime se omogućava prirodna detoksikacija celog organizma. Neki smatraju da suvo četkanje podstiče i cirkulaciju, što znači da ćemo nakon tretmana imati više energije i osećaćemo se bolje i življe. 

Comments