Postoje te neke stvari kojima se bezrezervno radujemo, koje dugo očekujemo, kojima se nadamo godinama i koje želimo da uradimo po svaku cenu, ne razmišljajući o posledicama. Možda ti se čini da preterujemo, jer govorimo samo o farbanju.

Međutim, za onu devojku ili ženu koja se usuđuje da se prvi put ofarba, to je velika stvar. Neke devojčice o tome maštaju od malena.

Pa čak i kada dođemo u one godine kada samostalno možemo da odlučujemo o tome, ipak se u nama javlja i sumnja. Da li će se boja primiti, da li će mi stajati, da li ću se pokajati, da li će mi farba uništiti kosu, da li ću se svideti drugima, da li je to ono što želim, šta ako ne budem mogla da vratim svoju prirodnu boju itd.

Ako se farbaš prvi put onda će ti ovi saveti veoma značiti i bićeš vrlo srećna kada se nakon farbanja budeš pogledala u ogledalo.

Istraživanje pre nego što nešto preduzmeš 

Apsolutno pogrešna stvar je onaj momenat u kojem odlučiš da se ofarbaš, posle pola sata odeš kupiš farbu i sve to uradiš bez imalo razmišljanja, očekujući da će ti taj izlazak iz zone komfora i uskakanje u sasvim nepoznato doneti nešto dobro. Mnoge su se tako gadno prevarile, očekujući da će nakon što isperu farbu dobiti magiju. U svetu farbanja stvari ne fukncionišu baš tako. I ako si odlučila da promeniš svoju prirodnu boju onda moraš da obratiš pažnju na stvari koje će ti pomoći da tvoja nova boja bude savršenija od tvoje prirodne.

Dakle, prvo je jako važno da tragaš za realističnim nijansama, posebno kada se farbaš prvi put. Ekstremna promena boje kose je stvarno za svaku pohvalu, ali retko kome iz prvog puta ispadne idealno. Zato bi bilo bolje da tragaš za onim bojama koje su za više nijansi svetlije ili tamnije od tvoje boje kose, u zavisnosti od toga šta želiš. Zatim, moraš da vodiš računa o podtonu tvoje kose, zato što se neće boja primiti lepo ukoliko u startu pogrešiš. Dakle, vrlo je važno da vidiš koje boje odgovaraju tvom podtonu i šta će biti idealno.

Zatim, jako moraš da vodiš računa o tehnikama farbanja. Postoje različite tehnike i sve da izabereš farbanje kod frizera ili farbanje u salonu, moraš da znaš kojom tehnikom će ti biti promenjena boja. One najmanje agresivne se preporučuju naravno kada je kosa prilično oštećena, kada se neko farba prvi put, dok je za zdravu i gustu kosu, moguće opredeliti se i za one tehnike koje su možda delotvornije, ali koje mogu da ostave veće posledice po zdravlje vaše kose.

Uzorci su jako bitna stvar prilikom farbanja. Uzorci mogu da ti pomognu da odlučiš koja boja ti najbolje stoji. Nemoj da zaboraviš na različite aplikacije, koje takođe mogu da daju neku sliku. Ipak, uzimaj i to sa rezervom.

Pronađi idealnog frizera 

Istraživanje treba da obuhvata i idealnog frizera, ukoliko ne želiš da se farbaš u svoja četiri zida. Prvo probaj da ideš po preporuci, a onda potraži malo i na instagramu. Naravno da nam je svima bitan odnos cena/kvalitet. Takođe, vrlo je važno da pronađete dobrog frizera koji će se uklopiti u vaš budžet. Pretražujete po instagramu i gledajte one profile koji nude zaista mnogo slika, koje pokazuju promene i naravno potražite u tagovanim slikama ima li čega. Uvek je dobar znak kada je profil aktivan, kada imate da vidite realne ljude koji su učestvovali u transformaciji. Naravno ovo je opcija ukoliko niste našli frizera po preporuci.

Comments