Znate onaj osećaj kada vas partner dodirne po ruci, a vama se naježe leđa? Ili ono kada vas poljubi iza uha, a vama se čitavo telo uzbudi. Postoje ta neka mesta gde nam najviše prija da nas neko dodiruje ili ljubi. To su erogene zone. Svi smo već čuli za njih. Ali šta su, zapravo, erogene zone?

Kada kažemo erogene zone, vaš um, verovatno, odskoči pravo ka genitalijama. Ali ne, erogene zone nisu genitalije. Mogu da budu, ali se ne misli uvek na njih. Postoji mnogo erogenih zona – pojedine su nam svima zajedničke, a druge su osobene. Nismo svi isti i to je ok, ali možemo da se pozabavimo određenim zonama koje čine da svi budu “na ivici”.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Classy Gentleman (@classy.gentleman)

Šta su erogene zone?

Erogene zone su, u stvari, testeri za uzbuđenje. Postoje određene erogene zone koje uzbuđuju svakog, a svako od nas ima i druge koje prijaju samo nama. Kada su te erogene zone u pitanju – ostaje vam da o tome porazgovarate sa svojim partnernom, dok ćemo mi izdvojiti one koje su zajedničke svima.

Da li znate koje su vaše erogene zone?

Jasno je da svako voli dodire i poljupce, ali, da li ste razmišljali o tome – koje su vaše erogene zone? Često se oslonimo na to da će naš partner da nas dodirne baš tamo gde mi želimo i da nam pruži baš ono što iščekujemo, ali to nije uvek slučaj. Baš kao što su orgazmični momenti u pitanju – sve bi trebalo sami da isprobamo i da vidimo šta nam se dopada.

Pročitajte i ovo: Stvari zbog kojih momci misle da vas je lako odvesti u krevet

Ne postoji ništa lepše od osećaja da poznajete svoje telo i da tražite upravo ono što će vas dovesti do uživanja. Otkrijte svoje erogene zone tako što ćete dodirivati svoje telo ili pitajte partnera da vam pomogne da ih zajedno otkrijete. Do tada se možete držati određenih erogenih zona koje svi imamo, a to su sledeće:

Unutrašnji predeo butina

Ova erogena zona je zajednička i muškarcima i ženama. Žene, međutim, malo više uživaju u dodirima unutrašnjeg predela butina. Kada otpočnete predigru nemojte da zaboravite na ovaj predeo, jer će to i vas i vašeg partnera pripremiti za ono što sleduje. Unutrašnji predeo butina možete da dodirujete, ali su poljupci, ipak, više poželjni.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Classy Gentleman (@classy.gentleman)

Ovom predelu posvetite malo više vremena, jer vas baš on odvodi tamo gde želite da stignete. Kada se približite unutrašnjem predelu butina, a ovo najviše govorimo o ženama, polako počnite da se krećete i ka genitalijama. Tu ćete pronaći maleno udubljenje, a kako mi nemamo naziv za ovaj predeo, nazvaćemo ga thigh gap. To udubljenje bi trebalo da bude neizostano, kada je u pitanju predigra.

Zglobovi

Bilo da pričamo o zglobovima na rukama ili na nogama – oni su erogena zona. Samo se setite osećaja kad vas neko uhvati za zglob – obuzme vas poseban osećaj uživanja. Naizgled nevini dodiri mogu najviše da nam uzburkaju osećanja, a takav je slučaj i za predelom zglobova. Isprobajte, videćete da prija. Jer, vezivanje nije samo igra moći, već i igra u kojoj se dodiruju erogene zone.

Uši

Ovo svi znamo i uši su prva erogena zona koju svi iskoristimo u igri. Uši su ispunjene receptorima i one najintenzivnije reaguju na dodire, pogotovo kada nam neko nešto šapuće. Vazduh koji kreće ka njima čini da se cela leđa naježe zbog toga, zato – nemojte da ih preskačete u redigri.

Pročitajte i ovo: Kako da razumete i praktikujete tantrički seks – vodič za prvi put

Donji deo stomaka

Donji deo stomaka je erogena zona koju treba ostaviti za kraj. Odnosno – pred kraj. Najbolje je da počnete prvo dodirima, pa onda da se, polako, spuštate usnama ka donjem delu stomaka. Ova igra će vašeg partnera da navodi na ono što sledi, ali će svakako da uživa u tome.

Naslovna fotografija: instagram.com/classy.gentleman

Milica Antić

Comments