Duh i nasleđe Marilyn Monroe još uvek intrigiraju milione. Ime najpoznatije plavuše na svetu čak i decenijama nakon njene smrti često spominjemo. Bili smo u prilici da na Met Gali vidimo Kim Kardashian kako nosi famoznu haljinu koju je Monroe nosila kada je pevala rođendansku pesmu tadašnjem predsedniku SAD – J. F. Kennedyju.

Pored Met Gale i Kim, legendarne glumice smo mogli da se podsetimo i u dokumentarcu koji je Netflix objavio početkom meseca. Izgleda da će cela 2022. biti u znaku Marilyn Monroe jer ćemo krajem godine na pomenutoj striming platformi moći da pogledamo i biografski film o njenom životu, a glumiće je kubanska glumica Ana De Armas. 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели A N A D E A R M A S (@ana_d_armas)

Skoro 60 godina od glumičine smrti, intenzivno se bavimo njenim životom. Predstojeći film Blonde reditelja Andrewa Dominika dopao se svima koji su imali priliku da ga pogledaju. Naravno, film nije u potpunosti završen, ali njegovi sirovi kadrovi smenjivali su se na ekranu jednog od rukovodilaca Filmskog festivala u Kanu, zbog čega je poželeo da film bude premijerno prikazan upravo na ovom festivalu. Iz nekog, javnosti nepoznatog razloga, Netflix nije želeo da se to desi, te ćemo film moći da vidimo tek krajem godine.

Blonde je film koji će se, mahom, bazirati na knjizi Joyce Carol Oates koju je književnica napisala 2000. godine. Kritičari smatraju da je ova knjiga zaslužna za to što na Marilyn Monroe u današnje vreme gledamo malo drugačije, ne samo kao na seks simbol i holivudsku glumicu.

U knjizi se mogu naći veoma uznemirujuće scene iz života glumice, što se pretpostavlja da ćemo videti i u filmu, pa ga ne mogu gledati deca ispod 18 godina. Za ulogu u filmu Blonde zaista može da se kaže – nije kome je namenjena, već kome je suđena.

Prvenstveno, Andrew Dominik je ulogu ponudio glumici Naomi Watts, koja je odustala od uloge, nakon čega ju je prihvatila dobitnica Oskara za najbolju žensku glavnu ulogu Jessica Chastain. Kratko pre nego što je snimanje počelo, Chastain je odustala od uloge i počela da radi na drugom projektu – a uloga je pripala Ani De Armas.

Trejer za film još uvek nije ugledao svetlost dana, ali nadamo se da će uskoro. Zasad možemo videti fotografije na kojima je Ana De Armas u full kostimu, i zaista liči na Marilyn Monroe. Pored Ane, moći ćemo da vidimo i oskarovca Adriena Brodyja koji će glumiti drugog muža Marilyn Monroe – dramaturga Arthura Millera.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dolce Cine (@dolcecine)

Kako da Kubanka glumi najpoznatiju američku glumicu ikada? Ana De Armas je poznata po tome što je izuzetno šarmantna. Pre nego što se preselila u SAD, živela je u Španiji gde je snimala filmove i serije. Sigurna sam da ste čuli za seriju El Internado, a možda ste je i gledali jer se izvesno vreme ekranizovala na jednom od domaćih televizijskih programa.

El Internado je kultna serija u Španiji, baš kao što je i Un Paso Adelante ili Los Serrano. Ana se sa porodicom preselila u Španiju i počela da snima reklame i da gostuje na setovima raznih ostvarenja. Međutim, uloga u El Internado napravila je od nje veliku zvezdu. Nakon ove uloge, Ana je nizala uspehe, a do velikog booma u njenoj karijeri došlo je kad se preselila u SAD.

Njen prvi film na engleskom jeziku bio je War Dogsza koji je bez ikakvih problema dobila ulogu. Do “problema” je došlo tek kada su na setu primetili da ona, zapravo, uopšte ne ume da govori engleski, već da je sav tekst naučila napamet – tako što je slušala druge kako izgovaraju reči, pa ih je ponavljala.

Uz sve ovo, činjenica da Ana De Armas glumi Marilyn Monroe u dokumentarnom filmu o glumičinom životu – zaista je impresivno! Naravno, sad već znamo da je Anu svetsku popularnost stekla nakon filma Knives Out za koji su kritike bile odlične. Baš zbog ove uloge smo pogledali i mnoge druge njene filmove.

Naslovna fotografija: instagram.com/ana_d_armas

Milica Antić

Comments