Sve oko nas je energija, a kristali su za veoma kratko vreme postali jedna od najpopularnijih komponenti u new age tehnikama, te se danas osim u svrhu dekoracije i ukrašavanja koriste i u alternativnim metodama lečenja i pročišćavanja organizma. Lečenja kristalima jedna je od veoma popularnih new age tehnika koja, kako joj i samo ime kaže, koristi energiju kristala kako bi pomogla pojedincu u lečenju, kako fizičkih, tako i psihičkih tegoba.

Kristali imaju veoma čvrstu strukturu i sačinjeni su od simetričnih struktura koje kreiraju tzv. kristalnu rešetku. Rešetka se uglavnom sastoji iz samo jednog minerala, te je rozenkvarc u potpunosti sačinjen od silicijum dioksida. Izuzetna hemijska čistoća u kombinaciji sa autentičnom strukturom rešetke omogućava kristalima da emituju visok stepen energetskih frekvencija, što omogućava direktan uticaj na otvaranje čakri. Lečenje kristalima je sjajna praksa za ljude koji tek zalaze u svet alternativne medicine jer nije potrebno da prođe dug vremenski period kako bi osetili umirujuće dejstvo kristala.

Stručnjaci iz ove oblasti tvrde da ne postoji jedna praksa koja je pogodna za sve, te da je ključna stavka u celom procesu vaša želja da se izlečite. Lečenje kristalima slično je masaži i služi da se relaksirate i obnovite svoju energiju ali na mnogo dubljem nivou. Najefikasnije je onda kada imate jasno utvrđene namere i psihički ste pripremljeni da se otvorite i omogućite ulazak novih pozitivnih misli kroz vaše energetske kanale. U svetu danas postoji mogućnost individualnih ali i grupnih terapija lečenja kristalima, stoga svako može da izabere osobu i društvo koje smatra pogodnim za ovaj proces.

Comments