Netflixova serija koja već 3 sezone razotkriva život engleske dinastije Windsor, vraća se na male ekrane sa novom sezonom u novembru. Iako je zabeležila neverovatnu popularnost širom sveta, ono što su svi fanovi kraljevske porodice željno iščekivali jeste četvrta sezona u kojoj će biti prikazani neki od najinteresantnijih događaja poznatih današnjoj publici, poput dolaska princeze Diane, njene udaje za Charles-a i rođenja prinčeva Williama i Harry-ja. Ne možete da dočekate novembar? Ovo je sve što znamo o događajima u novoj sezoni “The Crown”.

Priča će se fokusirati na vladavinu Margaret Thatcher

Prošle godine Netflix je odlučio da obraduje fanove objavljujući da će lik Margaret Thatcher igrati Gillian Anderson, poznata po ulogama u The X Files i Sex Education. Margaret, javnosti poznata kao Iron Lady, služila je Ujedinjenom Kraljevstvu na poziciji premijerke od 1979. do 1990. godine. Istoričari ali i bliski izvori iz prošlosti otkrivaju da su Margaret i Kraljica Elizabeta II bile karakterno različite osobe i da nisu imale blizak odnos. Očekuje se da će nova sezona prikazati njihov rivalitet i neslaganja, ali i otkriti neke informacije koje su bile nepoznate široj javnosti. Neki TV kritičari su skeptični povodom uvođenja lika Thatcher-ove, s obzirom na da to da je ona jedna od važnih političkih figura iz novije istorije, o kojoj javno mnjenje i dalje ima podeljeno mišljenje.

Emma Corrin je princeza Diana

Nakon duge neizvesnosti, novim trailerom, publici je otkriveno da je uloga princeze Diane poverena mladoj Emmi Corrin. Lik Lady Diane Spencer premijerno će se pojaviti u četvrtoj sezoni, prikazujući njenu komplikovanu vezu sa princom Charles-om, ali i rekreirajući njihovo venčanje iz 1981. godine i rođenje njihove dece. Emma je izjavila da je počastvovana što ima priliku da glumi princezu koja i dan danas živi u srcima ljudi širom sveta. Uloga princeze u petoj i šestoj sezoni serije biće poverena Elizabeth Debicki.

Comments