Anna Kaiser je osnivačica jednog od najpopularnijih fitness studija i dugogodišnji trener pop zvezde Shakire. Može se reći i da je svoju neverovatnu slavu stekla upravo radom sa pop zvezdom, a u međuvremenu postala je i njen motivacioni savetnik.

Iz takvog odnosa nastalo je iskreno prijateljstvo, pa danas predstavljaju podršku jedna drugoj, a istovremeno – Shakira svoj izgled održava pomoću Anninih treninga. I vas je nekada verovatno zanimalno koja je tajna izgleda ove pop zvezde, a Anna je svetu podelila neke od njih.

Koje to vežbe Shakira najčešće praktikuje u svojim treninzima i kakav je njen način ishrane? Možda baš ovaj tekst bude inspiracija da konačno napravite promenu u svom životu i okrenete se zdravim navikama!

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Mind Body Social (@mind_body_social)

Shakira je poznata po svojim trbušnjacima, koji su često u prvom planu kad pokazuje neku od svojih koreografija. Ali, ako ste mislili da svaki njen trening izgleda tako što pleše uz glasnu muziku, ipak nije tako, jer Anna ističe da je pevačica pravi štreber koji voli da radi u miru i tišini.

Njih dve posebnu pažnju obraćaju na vežbe koje oblikuju trbušnjake, pa u Shakirinom nedeljnom rasporedu postoje dva treninga koji se bave isključivo trbušnim mišićima, a ako i vi želite da izgledate kao ona, bilo bi dobro da počnete postepeno, jer ne zaboravite da je ona decenijama u ovakoj formi. Zato, kao početnik, sebi postavite realne ciljeve i zakažite dva treninga nedeljno, od kojih će jedan biti kardio ili kondicioni uz duže zagrevanje, a drugi može da bude upravo ovaj koji preporučuje Shakirin trener.

Pročitajte i ovo: Zašto preskakanje doručka nije dobro za vas

Ono što je, takođe, zanimljivo u životu ove zvezde jeste da ima posebne treninge u momentima kad priprema koncerte ili album. Njeni koncerti ispunjeni su različitim koreografijama koje postepeno i detaljno priprema sa plesačima, ali tu veliku ulogu igra i njen trener jer joj priprema posebne vrste masaža i sa njom radi isključivo kardio treninge.

Dakle, ona ima pet treninga nedeljno od kojih su dva kardio, dva namenjena trbušnjacima i jedan kad radi traku i druge vežbe u teretani, ili jednostavno radi ono što najbolje ume – pleše!

Ipak, ono što vas sigurno posebno zanima jeste kakva je njena ishrana…

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели shakira (@shakira_1988)

Šta to Shakira jede u toku dana?

Svoju formu održava i pravilnom ishranom, a ono što je svakako poznato jeste da jede više puta u toku dana, ali manje porcije hrane. U osnovi njene ishrane su riba i supa. Njen trener je otkrio da su to supe koje zasite, a nemaju veliku kalorijsku vrednost. U njenom jelovniku, doručak i ručak su obogaćeni proteinima, dok je večera uglavnom na bazi povrća.

Kad je u pitanju voće, Shakira je veliki ljubitelj, ali ga u svoj organizam ne unosi u preteranim količinama. Doručak joj se može sastojati od jaja ili avokada sa maslinovim uljem, paradajzom, morskom soli, ili smutijem sa bobičastim voćem, proteinom, zelenišem.

Ručak se sastoji od supe, ribe i svežeg povrća ili salate. Supa može biti sa artičokama, plavim patlidžanom, šargarepama itd. Za večeru ponovo jede ribu i povrće. Topli obrok za večeru, a hladni za ručak, napominje Anna Kaiser.

Kad Shakiri ovaj princip postane repetitivan, onda jede jedno od svojih omiljenih jela – krmenadle. Nekad je tu i crna čokolada bez imalo šećera.

Napominjemo i da postoji razlika u njenoj ishrani kad je na odmoru, odnosno kod kuće, ali i kad je na turneji, jer su njene turneje duge i iscrpljujuće, tako da ima unapred pripremljen jelovnik po kom se hrani.

Sve u želji i motivaciji! Radite na sebi svakodnevno – kako fizički, tako i psihički!

Pročitajte i ovo: Poboljšajte varenje uz pomoć ovih joga poza

Naslovna fotografija: instagram.com/shakira_1988

Dragana Stojanović 

Comments