Verovatno ste čuli za zanimljivu činjenicu da se Kleopatra kupala u mleku i to je prvi put da se govorilo o nezi tela jedne istorijske ličnosti. Danas je skin care izrazito popularan, pa samim tim je poraslo i naše interesovanje o tome kako su se žene nekada negovale. Zato – odmah prelazimo na stvar – ovo su tajne lepote svetskih ikona.

Marilyn Monroe

Marilyn je bila (i jeste) jedna od najpoznatijih žena na svetu, prvenstveno po svojoj odličnoj glumi i telu koje je imalo oblik savršenog peščanog sata. Njena beauty rutina se bazirala na tome da održi svoju figuru takvom kakva jeste, te su u njenoj ishrani dominirali proteini i masti. Pre jutarnjeg tuširanja, ona bi u šolju mleka dodala dva razlupana jaja, promućkala i sve to popila.

Pročitajte i ovo: Nova knjiga fotografija “Marilyn & Me” prikazuje nam Marilyn Monroe kakvu do sada nismo videli

Kleopatra

Kleopatra je volela da izgleda grandiozno, da gaji kult boginje, pa se zato trudila da izgleda kao Afrodita. Postoje podaci da je volela da naglašava svoje muške osobine kako bi delovala još moćnije, ali je i pored toga bila poznata po svom šarmu i besprekornoj koži.

Često se kupala u mleku sa medom i laticama ruža. Med je delovao kao antibakterijsko sredstvo, a mlečna laktična kiselina joj je služila kao blagi piling – eto odgovora zašto je njena koža bila tako sjajna.

Sophia Loren

Sophia je inspiracija da sve žene žive punim plućima. Kao prava Italijanka, nikad se nije suzdržavala što se tiče hrane. Bila je u stanju da pojede pun tanjir paste i pored toga je izgledala odlično.

Uvek je obraćala pažnju na svoju kožu. Voda ume da učini kožu dehidriranom, zato se ona kupala u maslinovom ulju. Ovo je, zapravo, veoma dobro za negu kože, dovoljno je da samo premažete kožu uljem nakon tuširanja.

Pročitajte i ovo: Ovog leta vraća nam se glam starog Holivuda, a evo na koje načine možete da ga postignete

Jane Birkin

Jane Birkin je jednostavno kul, a da to ni ne pokušava. Nosila bi običnu majicu i farmerice (i preskupu torbu) i opet je bila ikona stila. Nije preterano obraćala pažnju na skin care rutinu, samo bi nekoliko puta dnevno umila lice hladnom vodom.

No, klela se u maske za oči protiv podočnjaka. Vremenom je odustala i od njih, jer je smatrala da je podočnjaci i otečenost očiju čine seksepilnom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jane Birkin (@jane.birkin)

Grace Kelly

Sa Grace Kelly smo saznali da konturisanje nije ništa novo u šminkanju, samo nije bilo toliko popularno kao danas. Princeza od Monaka je koristila dve vrste rumenila da bi naglasila svoje jagodične kosti – koje su bili glavni adut njene lepote.

Pored toga, rumenilom bi uokvirila lice tako da joj brada ima pravilniji oblik. Da, prelepa Grace Kelly je smatrala da ima ružnu bradu.

Cher

Cher je svojim izgledom nesumnjivo ostavila pečat u vremenu. Nikad se nije trudila da se prilagodi aktuelnim trendovima, već je radila ono što joj najbolje pristaje – i to i danas radi. Najveću pažnju obraća na svoje zdravlje, zato i izgleda tako mlado sa 75 godina.

Očigledno je da je prošla kroz razne kozmetičke tretmane, ali svejedno, izgleda neverovatno dobro. Prestala je da puši, ne drogira se, ne pije kafu, ne pije alkohol, ne jede crveno meso i redovno trenira.

Naslovna fotografija: instagram.com/jane.birkin

Jovana Petković

Comments