Iza svakog uspešnog muškarca, stoji uspešna žena. Iza svakog uspešnog umetnika, stoji mecena sa dobrim okom. Iza brenda “Jimmy Choo” stoji Tamara Melon (Tamara Mellon).

t6 Tamara Mellon   Kraljica cipela

Kao relativno poznata accessories urednica britanskog Voga (Vogue), Tamara Melon je uočila nedostatak luksuznih brendova cipela, a uočila je i talenat tada nepoznatog Džimija Čua. Za 15 godina, koliko ima ovaj brend, Tamara i Džimi su izgradili carstvo. Jimmy Choo cipele i torbice nose sve svetske fashioniste, od oskarovki Hali Beri (Halle Berry) i Natali Portman (Natalie Portman), preko Dženifer Lopez (Jennifer Lopez), Anđeline Žoli (Angelina Jolie), Keti Peri (Katy Perry) do nove britanske modne ikone Pipe Midlton (Pippa Middleton).

t91 Tamara Mellon   Kraljica cipela

Tamari je moda u krvi, majka joj je bivša “Chanel” manekenka En Dejvis (Anne Davis). S obzirom da je rasla u izobilju, ljubav prema visokoj modi je razvila vrlo rano. U srednju školu je dolazila u kožnim “Azzedine Alaïa” pantalonama i “Vivienne Westwood” haljinama. Ljubav prema koži i dalje traje, ali se sada češće odlučuje za “Versace”. Naravno, nosi “Jimmy Choo” cipele i aksesoare u svakoj mogućoj prilici, pa je britanska štampa često naziva “Jimmy Choo promoterkom”.

Pojavljivanje u štampi Tamari nije strano. Od svojih ranih dvadesetih godina se pojavljuje u britanskim tabloidima, što kao bogata naslednica (Tamarin otac je bio poznati engleski biznismen Tom Jirdaj), što zbog druženja sa “it” devojkama i problemima sa drogom u mladosti. Punila je strane novina svojim razvodom od Metjua Melona (Matthew Mellon), aferama sa mlađim muškarcima i vezom sa Kristijanom Slejterom (Christian Slater).

christian slater emmys Tamara Mellon   Kraljica cipela

Danas kontroliše svoja pojavljivanja u javnosti. Uvek savršeno stilizovana, prisutna je na lansiranjima svih Jimmy Choo kolekcija, otvaranjima butika i svim važnijim prijemima, dodelama nagrada gde poznate ličnosti nose modele njenog brenda. Druži se sa Hju Grantom (Hugh Grant) i Klaudijom Šifer (Claudia Schiffer) i sa njima često posećuje londonske ekskluzivne restorane.

t1 Tamara Mellon   Kraljica cipela

Kao suosnivačica modne kuće koja ima 39 radnji širom sveta, Tamara je jedna od najbogatijih Britanki, njeno bogatstvo se procenjuje na 99 miliona funti! Trenutno ima stan u njujorškom Upper East Side-u koji kompletno oslikava njen umetnički duh. Kao i u “Jimmy Choo” kolekcijama, preovlađuju neutralne boje, sa fotografijama zmija i po kojim animal print detaljem. “Moja omiljena boja je print leoparda”, rekla je Tamara jednom prilikom.
Ona je i vlasnica jednog od najimpozantnijih garderobera. Pored trendy odeće, aksesoara prikupljenog na brojnim putovanjima, u njemu drži i preko 400 pari cipela! O stilu kaže: “Nije bitno šta nosite. Ako imate dobre cipele i dobru torbu – izgledaćete odlično.”


Ivona Temešberger je studentkinja novinarstva i večiti optimista. Voli putovanja, modu, doba zlatnog Holivuda, kafu, Italiju, Louboutin-a i one retke situacije kada ostane bez teksta. Veruje da “Life is not about finding yourself, it’s about creating yourself.”

Comments