Svi imamo dobre i loše strane. Znate onu čuvenu – da nema mraka ne bi se videle zvezde koje svetle. Svakako se većina nas uvek fokusira na pozitivne strane, naravno, ali ne treba ni da ignorišemo one ne tako divne osobine koje imamo, jer ih imamo svi. To nas čini kompletnim osobama.

Često se okrećemo astrologiji kada želimo da objasnimo određene karakteristike koje imamo. Horoskopski znaci uglavnom dele određene karakteristike, ali to svakako varira od osobe do osobe. Međutim, svako ko je nekad pročitao svoj horoskop – saznao je pojedine stvari koje su se poklopile, pogotovo kada su karakterne osobine u pitanju. Zato, hajde da vidimo koje su to loše karakterne osobine horoskopskih znakova, možda se i u tome pronađemo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @atyourtaste

Ovan

Kada počnete da čitate o Ovnovima, saznaćete da su oni u prvoj kući, kao prvi znak, što im daje određenu vrstu odgovornosti. Neko bi rekao da su Ovnovi osobe koje uglavnom predvode i nazivaju ih nosačima baklji. Oni su izuzetno rešeni da odrade stvari do kojih im je stalo. Ovnovima vlada Mars zbog čega su vrlo borbeni, ali i veoma eksplozivni i uvek spremni da se svađaju. Ovaj znak brzo plane i nije nimalo strpljiv, sve što želi – želi da osvoji odmah. Ove karakteristike im služe, ali oni koji ih vole imaju poteškoća da se nose s tim.

Bik

Tvrdoglavi i strogi – Bikovi su jedni od najtežih znakova za komunikaciju. Dešava se da zbog strogoće izgube ljude iz svojih života. Njih najbolje opisuje upravo životinja po kojoj su dobili ime. Zamislite velikog, jakog i sposobnog bika u koridi i znaćete da ta životinja nikada neće odustati. Ono što je svima čudno je što ovim znakom vlada Venera, ljubav i strast, ali to potpuno ima smisla, jer je čak i Homer prepoznao kakvu strast ljudima izaziva Afrodita i da su oni, vođeni njom, spremni da urade sve što je u njihovoj moći.

Blizanci

Blizanci su predstavljeni kao osobe čiji karakter čine obe strane novčića – dakle – i pozitivna i negativna. Mogu istovremeno da budu kreativni, socijalni, ali i odbojni i pasivni. Zavisi od toga šta se u trenutku u njima aktivira. Blizanci veoma brzo gube interesovanje za stvari, zbog čega odustaju od hobija, ali i od ljudi. Ta osobina za njih može biti vrlo pogubna kada je u pitanju održavanje odnosa sa bliskim ljudima. Oni u svom životu traže osobe koje će ih pustiti da budu slobodni i da im daju dovoljno prostora.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Эстетика (@emperiance)

Rak

Svi vodeni znakovi u sebi nose emotivni okean. Upravo zbog toga imaju problem da drugima iskažu kako se osećaju. Rakovima upravlja Mesec, zbog čega je njihovo emotivno stanje uvek napeto. Često upadaju u stanja u kojima su veoma depresivni ili ekstremno srećni. Rakovi moraju da budu u dodiru sa svojim emocijama i da nauče kako da ih iskazuju, jer u svim njihovim odnosima dolazi do problema kada prećute svoja osećanja.

Lav

Lavovi su definitivno najvatreniji znakovi od svih. Oni su prirodni lideri zbog čega često upadaju u probleme sa drugima jer su navikli da bude onako kako oni kažu. Za Lavove je najbitnije da počnu da primećuju kada preteruju i kada pokušavaju da kontrolišu situaciju i osobe u njihovim životima.

Devica

Device su poznate po svom perfekcionizmu, zbog čega umeju da preteruju i da guše druge. One jesu generalno prizemne, ali umeju da polete kada su drugi ljudi u pitanju. Njihovo planiranje može da ih dovede do toga da postanu teške za saradnju, jer sve što se kosi sa njihovim planovima njih čini nervoznim, nakon čega nervozu prenose na druge.

Naslovna fotografija: instagram.com/atyourtaste

Milica Antić

Comments